Stokholmo policija buvo davusi leidimą trijų žmonių protestui, bet vyras galiausiai pareiškė net neketinęs deginti šventų raštų ir metė žiebtuvėlį ant žemės.

„Niekada nenorėjau deginti jokių knygų. Aš musulmonas – mes nedeginame“, – jis sakė reginį stebėti susirinkusiems žmonėms, pranešė SVT televizija.

Neįvardintas vyras, kuriam daugiau nei 30 metų, teigė tenorėjęs parodyti skirtumą tarp žodžio laisvės ir kitų etninių grupių įžeidimo.

Apie siekį sudeginti Torą buvo paskelbta po to, kai birželio pabaigoje pabėgėlis iš Irako Salvanas Momika Stokholme sudegino keletą Korano puslapių ir dėl to buvo pasmerktas musulmonų.

Izraelio prezidentas Issacas Herzogas, kuris anksčiau smerkė Korano deginimą, taip pat pasmerkė ir planus sunaikinti Torą.

„Šventų knygų niokojimas nėra saviraiškos laisvė, tai akiplėšiškas neapykantos skatinimas ir akivaizdžios neapykantos veiksmas. Visas pasaulis privalo drauge aiškiai pasmerkti tokius šlykščius veiksmus“, – sakė jis.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu socialiniame tinkle „Twitter“ rašė, kad Izraelis labai rimtai vertina intencijas sudeginti Torą, kuri žydams yra „šventų švenčiausia“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją