Tai, kad Gazą valdanti islamistinė organizacija „Hamas“ per „siaubingą išpuolį žudė izraeliečių civilius“, negali legitimuoti „besitęsiančių Izraelio karo nusikaltimų“, rašė G. Thunberg ir dar penki aktyvistai straipsnyje, kuris antradienį buvo paskelbtas laikraščiuose „Aftonbladet“ ir „Guardian“. „Vykdyti genocidą nėra nei savigyna, nei kaip nors proporcinga“, – rašė jie.

G. Thunberg ir kiti pasirašiusieji pabrėžia kalbantys tik už „Fridays for Future“ judėjimą Švedijoje. Organizacija esą jau ne kartą reagavo, kai kentėjo ir buvo žudomi žmonės, nesvarbu, ar Kurdistane, ar Ukrainoje, ir neketina tylėti ir dabar. Jie citavo Izraelio istoriką Rasą Segalą, kuris jau praėjus kelioms dienoms nuo konflikto pradžios Izraelio veiksmus Gazoje pavadino „genocidu iš vadovėlio“.

Kartu aktyvistai pasmerkė antisemitinius ir islamofobiškus incidentus Švedijoje. „Visi, dalyvaujantys šioje diskusijoje, privalo skirti „Hamas“, musulmonus ir palestiniečius, kaip ir Izraelio valstybę reikėtų skirti nuo žydų tautos ir izraeliečių“, – rašė jie.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)