Žurnalas, kuris jau seniai yra pradėjęs kampaniją prieš Italijos lyderį, nusiuntė S.Berlusconi nemažą dosjė, kuriame smulkiai išdėstyta daugybė jam metamų kaltinimų kyšininkavimu ir teigiama, jog jis piktnaudžiauja savo politine valdžia, kad sutrukdytų įvykdyti teisingumą.

S.Berlusconi atstovas spaudai žurnalistams sakė, kad premjeras neturi laiko skaityti "The Economist" ir pridūrė: "Tai perskaitys jo advokatai".

S.Berlusconi jau yra iškėlęs bylą šiam garsiam britų žurnalui - dėl straipsnio pavadinimu "Kodėl Silvio Berlusconi netinka vadovauti Italijai", kuris buvo išspausdintas prieš pat jo pergalę 2001 metų visuotiniuose rinkimuose.

Politiku tapęs milijardierius verslininkas neigia visus kaltinimus ir tvirtina tapęs politiškai angažuotų teisėjų auka.

Naujo "The Economist" puolimo, pradėto vos mėnuo po to, kai Italija perėmė vadovavimą Europos Sąjungai (ES), visa medžiaga ketvirtadienį buvo paskelbta žurnalo tinklalapyje. Redaguota šios medžiagos versija spausdinama penktadienio numeryje.

"The Economist" ...yra susirūpinęs dėl pono Berlusconi tiek kaip dėl (žmogaus), piktinančio Italijos žmones ir jų teismų sistemą, tiek kaip dėl kapitalisto, kurio piktnaudžiavimo demokratija, kurioje jis gyvena ir veikia, atvejis yra ekstremaliausias Europoje", - rašoma redaktoriaus skiltyje.

Pasak "The Economist", jo dosjė dėl S.Berlusconi veiklos, kuriame minimi kai kurie rimčiausi kaltinimai kyšininkavimu, pagrindžia daugiau kaip 8 tūkst. puslapių dokumentų.

Atrodo, kad žurnalas nerado naujų įrodymų prieš S.Berlusconi - dėmesys atkreipiamas į "nesutapimus", kurie matomi palyginus ankstesnius premjero pareiškimus apie jo verslo reikalus ir minėtuose dokumentuose pateikiamus faktus.

Praėjusį mėnesį Italijos vyriausybė patvirtino įstatymą, kuris suteikė S.Berlusconi teisinę neliečiamybę ir pagal kurį buvo sustabdytas teismo procesas dėl premjerui metamų kaltinimų teisėjų papirkinėjimu.