Moteris, kuri jau 60 dienų yra paskelbusi bado streiką, buvo Rusijos pareigūnų apkaltinta dalyvavimu minosvaidžio atakoje Rytų Ukrainoje, per kurią žuvo du Rusijos žurnalistai. N. Savčenko praėjusių metų vasarą pakliuvo į Donbaso separatistų nelaisvę ir buvo išgabenta į Rusiją.

Ukrainietės advokato siūlymai pakeisti teisėją Artūrą Karpovą ir paleisti jo klientę už užstatą iki bylos nagrinėjimo buvo atmesti.

Teisėjo A. Karpovo paklausta apie kaltinamosios sveikatą, N. Savčenko teisme pareiškė: „Jūs veltui laukiate“, - turėdama omenyje, kad Rusijos institucijos laukia jos mirties, tačiau ji nesiruošia greitu metu mirti.

32-ejų moteris Maskvos teismui tvirtino „tęsianti bado streiką, kol bus sugrąžinta į Ukrainą, iš kurios ją pagrobė rusai, arba kol numirs“. Ukrainos karo lakūnė teisme pasirodė išbalusi ir sulysusi. Lydima į teismą ginkluotų pareigūnų ir didelio šuns, moteris sušuko: „Šlovė Ukrainai“. Teismo posėdyje antradienį taip pat dalyvavo N. Savčenko sesuo, motina, Ukrainos konsulas ir Ukrainos „Batkivščyna“ partijos delegacija.

Jos advokatas teigė besibaiminantis dėl N. Savčenko sveikatos ir prašė teismo ją paleisti. Jis tvirtino, kad kaltinamoji, paskatinta Rusijos tyrėjų neteisėtų veiksmų, už grotų ir toliau tęs bado streiką, kuris gali baigtis tragiškai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (472)