JAV vyriausybė pateikė civilinį ieškinį prieš Teksasą, nes tenykštė valdžia negavo Vašingtono leidimo barjerui statyti. Be to, šis kelia grėsmę laivybai ir viešajam saugumui, argumentavo JAV vyriausybė. Teksasas gali skųsti teismo sprendimą.

Respublikonas Teksaso gubernatorius Gregas Abbottas prieš kelias savaites nurodė upėje įrengti maždaug 300 metrų ilgio barjerą iš daugybės plūdurų, kurių kiekvieno skersmuo yra daugiau kaip metras. Pakrantėje taip pat ištempta spygliuota viela. Taip, anot G. Abbotto, valstija nori sukliudyti migrantams perplaukti Grandės upę ir patekti į JAV.

Baltieji rūmai griežtai sukritikavo veiksmus. Aktyvistai ir demokratai barjero įrengimą pavadino žiauria priemone. Meksikos vyriausybė savo ruožtu įteikė dvi diplomatines protesto notas, be kita ko, todėl, kad barjeras esą pažeidžia Meksikos suverenumą, dvišales ir tarptautines sutartis ir kelia grėsmę migrantų asmeniniam saugumui. Rugpjūčio viduryje prie plūdurų buvo rastas žmogaus kūnas.

Plaukiojantis barjeras įrengtas netoli pasienio miesto Ygl Paso. Šiais metais šioje teritorijoje registruota 270 000 sieną kirtusių migrantų. Tai mažesnis skaičius nei pernai. Joe Bideno vyriausybės duomenimis, neteisėtų sienos kirtimo atvejų sumažėjo, kai gegužę įsigaliojo naujos imigracijos taisyklės ir baigė galioti dėl pandemijos įvesti prieglobsčio ribojimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją