Per savo gyvenimą duotus interviu žiniasklaidai A. Kuzmičiovas greičiausiai galėtų suskaičiuoti ant rankų pirštų. Į žurnalistų klausimus jis atsakinėdavo vienskiemeniais žodžiais ir ilgus metus mėgavosi privatumu, kol karo Ukrainoje nepradėjo jo karštai palaikoma gimtoji Rusija, ant oligarchų galvų užtraukusi įvairių pasaulio šalių sankcijas.

Gimtąją šalį A. Kuzmičiovas paliko prieš keliolika metų ir nuo tada gyvenimu mėgavosi Londono, Niujorko ir Paryžiaus širdyse. Net ir būdamas sankcionuotų asmenų sąraše jis laviravo gudriai, netgi laimėjo bylas Prancūzijos teismuose, tačiau Paryžius neatlyžo.

Prabėgus keliolikai dienų po 61-ojo savo gimtadienio, A. Kuzmičiovas atsidūrė areštinėje, o tuo pat metu, vykdydami tyrimą stambioje pinigų plovimo ir mokesčių slėpimo byloje, daugiau nei 60 prancūzų pareigūnų krėtė prabangius Rusijos finansų magnato namus keliose prestižinėse šalies vietose.

Kuo išskirtinis šis tokio Prancūzijos teisėsaugos dėmesio nusipelnęs rusas?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)