„Reikia, kad Ukraina ir Rusija susitartų dėl labai paprasto principo neatakuoti elektrinės ir jos neapšaudyti, – žurnalistams teigė TATENA vadovas Rafaelis Grossi, atidaręs reguliarų agentūros Valdytojų tarybos posėdį. – Tai būtų įsipareigojimas užtikrinti, kad elektrinėje ir aplink ją nevyktų jokie kariniai veiksmai.“

R. Grossi pridūrė, kad tiek Kyjivas, tiek Maskva „kalbasi“ su TATENA dėl atitinkamo įsipareigojimo ir „klausia daugybės klausimų“. „Pastebėjau ženklų, kad jie yra suinteresuoti tokiu susitarimu“, – kalbėjo R. Grossi.

Pasak naujienų agentūros AFP kalbintų diplomatų, 35 narius turinti TATENA Valdytojų taryba savo susitikime turėtų priimti rezoliuciją, raginančią Rusiją „nedelsianti nutraukti“ visus savo veiksmus, nukreiptus prieš Zaporižios atominę elektrinę ir likusius Ukrainos branduolinius objektus, kad juose būtų galima atkurti „kompetetingų pareigūnų“ kontrolę.

Ukraina šeštadienį pranešė, kad buvo išjungtas paskutinis, šeštasis Zaporižios AE reaktorius. R. Grossi teigimu, tenykštė situacija kol kas „stabili“, tačiau ji tokia išliks tik tokiu atveju, jei liausis apšaudymas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją