Tačiau iškart po dvejų metų, praleistų vienutėje Rusijos kalėjime, Nadija Savčenko pasinėrė į politinę karjerą Ukrainos parlamente, kur tikisi atvirai ir sąžiningai kalbėdama pažaboti korupciją ir nutraukti šalyje vykstantį karą.

„Būdamas kariuomenėje žinai, kad tavo draugai saugo tavo užnugarį, o čia supranti, kad kiekvienas yra už save ir niekas niekuo nepasitiki“, – sakė N. Savčenko interviu agentūrai „Reuters“, sėdėdama ant suoliuko prie Ukrainos parlamento ir rūkydama vieną cigaretę po kitos.

„Jaučiuosi lyg būčiau akvariume, kuriame knibžda ryklių. Bet ir aš pati kaip kokia smulki piranija“, – kalbėjo ukrainietė.

Kolegos kariai pilotę yra praminę „kulka“, o jos atviras ir kaip plienas kietas nepaklusnumas Rusijos teisme, bado streikai ir rusų teisėjui atkištas didysis pirštas gyvai filmuojant televizijos kameroms N. Savčenko pavertė didžiausia šių dienų Ukrainos didvyre.

„Noriu, kad žmonės suprastų, kad seno sukirpimo politikai suprastų, jog šiuo metu Ukrainai reikalingos reformos. Ne tik įvairiuose ekonomikos sektoriuose, bet ir politikoje. Jie privalo tai įsisąmoninti ir suvokti, kad būtinas perkrovimas, kad reikia įsileisti naują, jauną kraują“, – „Reuters“ kalbėjo N. Savčenko.

„Mano energija kaip penkiolikmetės paauglės, fizinė sveikata – kaip 35-erių moters, o gyvenimiška patirtis ir išmintis kaip 90-metės senolės“, – sakė ukrainietė.

Paskatinta jai dar kalint Rusijoje pasiekusių laiškų iš Ukrainos žmonių, N. Savčenko svarsto galimybę dalyvauti kituose prezidento rinkimuose, kurie numatyti 2019 m.

„Aš nesu tokia kvaila ir manimi ne taip lengva manipuliuoti. Vadai kariuomenėje sakydavo, kad buvau nesuvaldoma, nenuspėjama, ir jiems dažnai dėl to kildavo problemų. Būtent tokia būsiu ir su politikais“, – tvirtino Ukrainos pilotė ir parlamentarė.