„Tegaliu patikimai pasakyti, kad mulos Mansouro nebėra“, – vienas aukšto rango Talibano šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Žinią apie A. Mansouro mirtį patvirtino du kiti aukšto rango veikėjai, kurie sakė, kad judėjimo aukščiausieji lyderiai renkasi pietvakarių Pakistane, kad paskirtų savo būsimą vadą.

„Mula Zakiras, mula Shireenas ir Sirajas Haqqani yra stiprūs kandidatai“, – vienas iš šaltinių nurodė AFP.

Kitas talibų šaltinis patvirtino, kad S. Haqqani, su Talibanu susijusio Haqqani klano vadas ir vienas iš A. Mansouro patikėtinių, laikomas favoritu. Pasak jo, taip pat svarstoma mulos Abdul Ghani Baradaro kandidatūra.

Analitikai laiko abu veikėjus artimus Pakistanui, kuris yra priglaudęs daugelį aukščiausių Talibano vadų – neva siekdamas daryti įtaką tiems kovotojams ir sugrąžinti į taikos derybas su Kabulu, prasidėjusias praeitais metais.

Kaip pranešama, A. Mansouras žuvo šeštadienio popietę per bepiločio lėktuvo smūgį Beludžistano provincijoje Pakistano pietvakariuose.

B. Obama patvirtino Talibano lyderio žūtį per JAV bepiločio lėktuvo smūgį

JAV prezidentas Barackas Obama pirmadienį patvirtino, kad Talibano aukščiausiasis vadas mula Akhtaras Mansouras žuvo per JAV bepiločio lėktuvo smūgį, girdamas tą operaciją kaip „svarbų pasiekimą“ pastangose atkurti taiką Afganistane.

„Pašalinome organizacijos, kuri toliau rezgė sąmokslus ir rengdavo atakas prieš Amerikos bei koalicijos pajėgas, kariavo prieš Afganistano liaudį ir susivienydavo su ekstremistinėmis grupuotėmis, tokiomis kaip „al Qaeda“, lyderį“, – sakoma B .Obamos pranešime, kuriame kalbama apie šeštadienį surengtą smūgį Pakistano teritorijoje.