Anot teisingumo ministerijos, 2014-aisiais savo buvusią žmoną ir penkiametę dukrą nužudęs Lee Hung-chi vidurdienį buvo sušaudytas viename pietinio Gaosiongo miesto kalėjime.

Vyras mirtinai subadė buvusią sutuoktinę netoli darželio, kurį lankė jų dukros, ir nuvedė į savo automobilį vieną iš mergaičių, o tada pamėgino nusižudyti išmetamųjų dujų smalkėmis.

Lee Hung-chi išgelbėjo į incidento vietą atvykę medikai, tačiau jo dukra po dviejų mėnesio trukusio gydymo mirė.

„Jo veiksmai buvo žiaurūs ir negailestingi... ir padarė nepataisomos žalos aukų šeimoms“, – žurnalistams pareiškė teisingumo viceministras Chen Ming-tangas. Jis atkreipė dėmesį į teismo išvadą, kad Lee Hung-chi negalėtų pasitaisyti.

Taivanas po penkerių metų pertraukos 2010-aisiais vėl pradėjo vykdyti mirties bausmes už sunkiausius nusikaltimus, tokius kaip nužudymas sunkinančiomis sąlygomis ir pagrobimas.

Kai kurie politikai ir žmogaus teisių grupės ragina panaikinti tokią bausmę, tačiau įvairios nuomonių apklausos rodo, jog dauguma gyventojų pritaria egzekucijoms.

Pasak Chen Ming-tang, vyriausybė vis rečiau vykdo mirties bausmes, bet kol kas nesiruošia visiškai jų atsisakyti.

Mirties bausmės panaikinimas yra pasaulinė tendencija ir Teisingumo ministerijos ilgalaikis tikslas... bet mūsų šalyje šiuo klausimu nepasiektas konsensusas“, – nurodė Chen Ming-tangas.

Šiuo metu Taivane mirties bausmės laukia 42 kaliniai.

Lee Hung-chi egzekucija buvo pirma nuo 2016-ųjų gegužės mėnesio, kai mirtina injekcija buvo suleista vienam buvusiam studentui, mirtinai subadžiusiam metropolitene keturis žmones – šis incidentas sukrėtė mažu nusikalstamumu garsėjančią salą.

Diskusijos apie mirties bausmės būtinumą atsinaujino po 2012-aisiais įvykusio vieno mažo berniuko nužudymo žaidimų aikštelėje. Kaip tuomet pranešė žiniasklaida, įtariamasis pareiškė, kad norėjo nemokamai gyventi ir maitintis kalėjime bei buvo įsitikinęs, jog blogiausiu atveju būtų nuteistas kalėti iki gyvos galvos, net jei užmuštų dvi ar tris aukas.