„Koinu“ taps jau antrąja didele per mėnesį Taivanui tiesiogiai smogusia audra. Nors gegužės-lapkričio mėnesiais sala dažnai susiduria su tropinėmis audromis, praėjusį mėnesį taifūnas „Haikui“ tapo pirmuoju, užgriuvusiu Taivaną per ketverius metus – tada jis atnešė smarkias liūtis ir vėjus ir privertė evakuoti beveik 8 tūkst. žmonių.

Ekspertai teigia, kad klimato kaita apsunkino tropinių audrų kelių prognozavimo procesus ir padidino šių gamtos stichijų intensyvumą.

Taifūnas „Koinu“ Taivaną turėtų pasiekti ketvirtadienį. Rengiantis stichijai saloje buvo atšaukta daugiau kaip 100 tarptautinių ir vietinių skrydžių ir taip pat buvo sustabdytos keltų paslaugos į Taivano aplinkines salas. Baiminantis galimų nuošliaužų Taivano pietuose buvo evakuota daugiau kaip 200 žmonių.

Pasak pareigūnų, pakrantę skalaujančios bangos gali pasiekti 7 metrų aukštį.

„Koinu“ šiuo metu yra už 200 kilometrų į rytus nuo Taivano. Taifūnas juda link salos 10 kilometrų per valandą greičiu. Jis į šiaurės rytinius Jilano ir Sinbėjaus regionus jau atnešė smarkų lietų. Taivano centrinės orų administracijos vadovas Lu Kuo-chenas nurodė, kad taifūno akis turėtų praslinkti pro Hengčuno pusiasalį. Vėliau stichija turėtų pajudėti Kinijos Guangdongo provincijos rytinės pakrantės kryptimi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją