Žemės drebėjimas įvyko 7.58 val. ryto (antradienį 23.58 val. Grinvičo laiku) 15,5 km gylyje. Epicentras buvo maždaug už 25 km į pietryčius nuo Hualieno rytinėje Taivano dalyje, pranešė CWA. Po jo sekė keli stiprūs pakartotiniai smūgiai, įskaitant vieną 6,5 balo stiprumo smūgį.

JAV Geologijos tarnybos (USGS) duomenimis, žemės drebėjimo stiprumas buvo 7,4 balo.

Kai kurie pastatai Hualiene buvo smarkiai apgadinti dėl stiprių požeminių smūgių, pranešė vietos žiniasklaida. Nuotraukose matyti sugriuvęs daugiaaukštis pastatas.

Pasak liudininkų, drebėjimas buvo aiškiai juntamas ir Taipėjuje.

Žemės drebėjimas Taivane

Nacionalinė ugniagesių tarnyba trečiadienį pranešė, kad žuvo mažiausiai devyni žmonės ir daugiaunei 800 buvo sužeisti. Dar 77 asmenys yra įkalinti pastatuose smarkiausiai nuo stichijos nukentėjusiame Hualiano mieste. Iš viso institucija vidudienį (vietos laiku) pranešė apie daugiau kaip 900 įvairių nelaimingų atsitikimų.

Žemės drebėjimai Taivane nėra reti, nes daugiau kaip 23 mln. gyventojų turinti šalis yra ant dviejų tektoninių plokščių ribos.

Keliuose miestuose buvo sustabdytas viešasis geležinkelių transportas. Buvo nutrauktas ir greitųjų traukinių eismas.

Oficialioji Branduolinės saugos komisija (NUSC) 8.22 val. paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad pietinėje Pingtungo apygardoje esanti Manšano atominė elektrinė po drebėjimo toliau normaliai veikė.


Nedidelis cunamis pasiekė netoliese esančias Japonijos salas Jonaguni, Išikaki ir Mijako Okinavos prefektūroje, pranešė Japonijos meteorologijos agentūra, įspėjusi apie galimą didesnį, iki 3 metrų cunamį. Tačiau kiek vėliau cunamių pavojus buvo atšauktas.

Žemės drebėjimas Taivane

Kinija pasisiūlė padėti Taivanui po to, kai trečiadienį salą sukrėtė stiprus žemės drebėjimas.
Taivano reikalų biuro atstovės Zhu Fenglian teigimu, Pekino valdžia yra labai susirūpinusi dėl šios situacijos. Kinija stebi padėtį ir yra pasirengusi suteikti pagalbą likviduoti nelaimės pasekmes, pasakė ji.


1999 metų rugsėjį Taivano salą, esančią ant Eurazijos plokštės ir Filipinų plokštės ribos, sukrėtė 7,3 balo stiprumo žemės drebėjimas, per kurį žuvo daugiau kaip 2 400 žmonių.


Taivaną nepriklausoma vyriausybė valdo nuo 1949 m., tačiau Kinija šią demokratinę savivaldą laiko savo teritorija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)