„Mes turime mažinti teroristų įtaka nepalaikydami B.al Assado. Abi šie dalykai yra susiję“, – sakė F. Hollande'as Prancūzijos diplomatų susitikime Paryžiuje.

„Mes turime sukurti politinę pereigą Sirijoje, tai būtina“, – pridūrė ir jis ir išdėstė tris sąlygas krizei išspręsti.

Pirmoji – B.al Assado „neutralizavimas“.

Antroji – siūlyti „solidžias garantijas visoms nuosaikioms opozicijos jėgoms, ypač sunitams ir kurdams, bei išsaugoti Sirijos valstybės struktūras ir vienybę“.

Ir trečioji sąlyga, kuri, anot F.Hollande'o, būtų „lemiančioji“, – suvienyti visus regiono veikėjus, kuriems rūpi šis konfliktas.

„Aš galvoju apie Persijos įlankos šalis, galvoju apie Iraną. Galvoju apie Turkiją, kuri turėtų įsitraukti į kovą su „Daesh“ (taip dažnai vadinama grupuotė „Islamo valstybė“) ir atnaujinti dialogą su kurdais“, – sakė Prancūzijos prezidentas.

Sirijos Užsienio reikalų ministerija piktai reagavo į šią F.Hollande'o kalbą,pareikšdama, kad tai reiškia „skandalingą kišimąsi į (Sirijos) vidaus reikalus) ir rodo, kad Prancūzija prisideda prie kraujo liejimo Sirijoje“.

„Prancūzijos vyriausybė turėtų žinoti, – jeigu ji laikosi tokio požiūrio, mes nesutiksime su jokiu Prancūzijos vaidmeniu politiniame sprendime“, – sakoma Sirijos URM pareiškime.

Tuo tarpu F.Hollande'as pabrėžė, kad Prancūzija ir toliau palaikys „nuosaikius Sirijos opozicijos narius ir koalicijos aviacijos smūgius „Islamo valstybės“ objektams gretimame Irake“.

„Terorizmas kelia grėsmę visiems šio regiono veikėjams ... ir visoms pasaulio valstybėms, – sakė jis. – Sirijos krizei išspręsti reikia, kad dalyvautų visi; ir Prancūzija pasirengusi atlikti savo vaidmenį“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)