Prieš daugiau nei savaitę dingęs „Automaidano“ aktyvistas, vakar surastas netoli Kijevo žiauriai nukankintas, vis dar gydomas privačioje klinikoje, reanimacijoje. Milicija iškart paskelbė jo paiešką, tačiau medikai apklausti ligoninėje kol kas jo neleido dėl sunkios būklės.

Į privačią Boriso kliniką, kur gydomas sužeistas „Automaidano“  lyderis, milicijos pareigūnai atvyko penktadienio vakarą, apie 17 valandą. Įvykio vietoje kalbinti žmonės tikina, yra įbauginti ir nežinantys, ko laukti rytoj.

Pasak prie ligoninės budėjusių Maidano šalininkų, baiminamasi, kad milicija jį suims.

„Jis sunkios būklės, reanimacijoje, žiauriai sumuštas. Nepaisant to, atvažiavo 6 milicininkai, kurie norėjo atlikti tyrimą ir įteikti jam kažkokį dokumentą, kuriame nurodyta skirti namų areštą“, – teigė buvęs Rados deputatas Taras Čornovilis.

Ukrainos vidaus reikalų ministerija paskelbė, esą „Automaidano“ lyderis imitavo savo dingimą ir pats susižalojo. Taip pat paskelbta jo ir dar trijų  „Automaidano“ aktyvistų paieška.

Prie klinikos budėti atvyko ir prieš Kalėdas, kaip įtariama, už Vidaus reikalų ministro turtų atskleidimą spaudoje sumušta Ukrainos žurnalistė. Jos teigimu, visus užpuolimus organizuoja pats prezidentas Viktoras Janukovyčius.

„Tai – teroras prieš savo liaudį. Įsakymą aukščiausiu lygiu davė prezidentas V. Janukovyčius. Kodėl visa tai įvyko? Todėl, kad prezidentas yra psichiškai nesveikas žmogus. Paprastai tariant, maniako psichologija. Jis davė įsakymą likviduoti pačius aktyviausius Maidano dalyvius“, – teigė buvusi sužeista žurnalistė Tatjana Čornovil.

Nors pasaulio lyderiai ragina Ukrainos valdžią nenaudoti jėgos prieš demonstrantus ir taikiai išspręsti kilusią krizę, žmonės baiminasi dėl ateities.

„Aš dar prieš mėnesį negalėjau įsivaizduoti, kad visa tai bus. Aš negalėjau įsivaizduoti, kad pačius geriausius žmones kankins ir mėtys miškuose, todėl negaliu įsivaizduoti, kas bus rytoj. Tik žinau, kad mes eisime iki galo“, – tęsė T. Čornovil.

D. Bulatovą ligoninėje saugo keli Rados deputatai, Maidano šalininkai budi ir prie įėjimo į kliniką. Jeigu jam bus leista išvykti iš šalies, gydymas gali būti suteiktas Lietuvoje, kur jau gydomi du sužeistieji iš Ukrainos. Kitą savaitę turėtų atvykti dar aštuoni nukentėjusieji protestuotojai.