Du omikron atvejai tarptautinėje mokykloje buvo susiję su šeimos nariu, grįžusiu iš Pietų Afrikos, ketvirtadienio vakarą pranešė Vo ir Ženevos kantonų sveikatos priežiūros institucijos.

Tai palietė visus, kurie buvo Founex, vienoje iš trijų Ženevos tarptautinės mokyklos vietų. Founex vietovė yra maždaug už 25 km į šiaurę nuo Ženevos, prie Ženevos ežero. Buvo nurodyta taikyti 10 dienų karantiną ir visiems atlikti PGR tyrimus.

Kaip rašoma interneto svetainėje, Founex mokykloje mokosi apie 1 500 vaikų ir jaunuolių nuo 3 iki 18 metų. Jie yra atvykę iš daugiau kaip 80 šalių. Tačiau šią mokyklą lanko ir mokiniai iš Ženevos.

Ženevoje gyvena dešimtys tūkstančių užsieniečių, nes čia yra įsikūrusios Jungtinių Tautų institucijos ir dešimtys kitų tarptautinių organizacijų.

Mokykloje galima mokytis anglų ir prancūzų kalbomis, o mokslo kaina per metus siekia 35 tūkst. frankų (38 tūkst. dolerių).

„Būtina užkirsti kelią šiai atmainai patekti į mūsų šalį, – teigė sveikatos apsaugos institucijos. – Jei ji bus nustatyta, taip pat būtina kuo labiau sumažinti jos plitimą Šveicarijoje“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją