Anksčiau buvo tikėtasi, kad šalis paprasčiausiai iki vasario pabaigos pratęs barų ir restoranų uždarymą, tačiau vyriausybė ėmėsi papildomų priemonių, įskaitant privalomą nuotolinį darbą ir nebūtinųjų parduotuvių uždarymą.

„Infekcijų skaičius stagnuoja labai aukštame lygyje ir yra didelė spartaus (atvejų) prieaugio rizika, kadangi buvo aptiktas naujų, labiau užkrečiamų atmainų virusas“, – vyriausybė sakė pranešime.

Vyriausybė teigė, kad imtis naujų apribojimų vietoje paprasto dabartinių priemonių pratęsimo buvo nuspręsta atsižvelgus į „įtemptą epidemiologinę situaciją“. Nauji apribojimai įsigalios pirmadienį.

Šalis kiek anksčiau penkioms savaitėms pratęsė gruodį įvestus apribojimus, apimančius restoranų, kultūrinių, sporto, ir laisvalaikio įstaigų uždarymą. Tačiau prie šių apribojimų buvo nuspręsta pridėti papildomų priemonių drastiškam kontaktų mažinimui.

„Nuo pirmadienio šalyje bus privalu dirbti iš namų, parduotuvės, nepardavinėjančios kasdienių prekių, turės užsidaryti, bus taikoma daugiau apribojimų privačioms demonstracijoms ir susibūrimams bei bus sustiprinta pažeidžiamų žmonių apsauga darbovietėse“, – nurodoma vyriausybės pranešime.

Šalyje COVID-19 iš viso užsikrėtė apie 485 tūkst. žmonių, iš kurių daugiau kaip 7 750 mirė.