Pranešime, kuris pasirodė Rusijos viešųjų užsakymų agentūros svetainėje, teigiama, kad ši suma bus išleista tam, kad užtikrintų, pasak tinklalapio RBK, velionio bolševikų lyderio „gyvai atrodančią būklę“, skelbia bbc.com.

Pranešime pažymima, kad darbai bus „biomedicininio pobūdžio“ ir kad jie bus finansuojami iš federalinio biudžeto. Skelbiama, kad šios paslaugos teikėjas jau rastas, tačiau jis neįvardijamas. Nuo 1924 metų, kai V. Lenino kūnas pradėtas eksponuoti Maskvos Raudonojoje aikštėje, jo palaikų priežiūra rūpinosi laboratorija, šiuo metu vadinama Rusijos biomedicininių technologijų tyrimo ir parengimo centru.

Posovietiniais metais daug kas ragino palaidoti V. Leniną, o ne eksponuoti jo palaikus stikliniame karste. Neseniai internetu atlikta daugiau kaip 8 tūkst. gyventojų apklausa parodė, kad 62 proc. respondentų pasisako už deramą V. Lenino palaidojimą, nors Kremlius anksčiau šią idėją atmesdavo.

Socialinių tinklų vartotojai naujieną apie V. Lenino palaikų priežiūros biudžetą įvertino nepalankiai. „Komsomolskaja Pravda“ svetainėje kai kurie komentatoriai smerkė „mumijos“ eksponavimo kainą.

Kiti tvirtino, kad pats V. Leninas būtų priešinęsis pastangomis paversti jį „dievaičiu“. Vienas žmogus sarkastiškai spėliojo, kad komunistai tikisi klonuoti bolševikų lyderį, jei kada nors grįžtų į valdžią, o dar vienas rašė, kad jei būtų nuspręsta palaidoti V. Leniną, pirmiausia reikėtų iškasti posovietinį Rusijos prezidentą Borisą Jelciną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (627)