Jis tai pareiškė trečiadienį atsakydamas į žurnalistų klausimus per bendrą spaudos konferenciją su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Mūsų geografinė padėtis gerokai skiriasi nuo daugelio ES šalių, NATO šalių... Mes kadaise įsigijome naikintuvų „Hornet“, o dabar juos keičiame į F-35. Tai labai didelės išlaidos tokiai mažai šaliai kaip mes... Bet mes žinome, kad mums reikia stiprios gynybos. Mes negalime atiduoti „Hornet“, kol negausime naujų lėktuvų. Ir, deja, iki to laiko naikintuvai „Hornet“ iš tikrųjų bus jau nebetinkami naudoti“, – sakė jis.

Anot Suomijos prezidento, jei kalbėsime apie diskusiją dėl lėktuvų Ukrainai, tai ji susijusi su naikintuvų F-16 tiekimo klausimu.

„Mes jų (F-16) neturime, turime naikintuvų „Hornet“, jie gana seni“, – pridūrė jis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, prezidentas V. Zelenskis trečiadienį atvyko su vizitu į Suomiją, kur dalyvaus Ukrainos ir Šiaurės Europos viršūnių susitikime. Jo kuluaruose valstybės vadovas surengs atskirus dvišalius susitikimus su Danijos, Islandijos, Norvegijos ir Švedijos ministrais pirmininkais.

Suomija jau suteikė Ukrainai karinės pagalbos už daugiau kaip 900 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)