„Prezidentas Niinisto jaučiasi gana gerai ir toliau dirba nuotoliniu būdu“, – sakoma pranešime.

73 metų valstybės vadovui balandžio 19 dieną buvo diagnozuota COVID-19, dėl to buvo atidėtas jo vizitas į Norvegiją.

Prezidentas serga suomių politikams svarstant potencialią paraišką stoti į NATO. Narystė šiame kariniame aljanse Suomijai būtų istorinis politikos pasikeitimas.

Suomiai tradiciškai nepritardavo stojimui į NATO, bet Rusijai pradėjus invaziją Ukrainoje per apklausas užfiksuotas didelis paramos narystei padidėjimas, net daugumos pritarimas.

S. Niinisto gegužės 18 dieną turi lankytis kaimyninėje Švedijoje, kur taip pat aptarinėjamas galimo stojimo į NATO klausimas. Tikimasi, kad abi šios šalys koordinuos savo veiksmus.

Nuo Šaltojo karo pabaigos Suomija ir Švedija, nors yra neprisijungusios, plėtė ryšius su NATO ir dabar yra artimos Aljanso partnerės.

Suomijos premjerė Sanna Marin balandžio viduryje lankydamasi Švedijoje sakė, kad sprendimą dėl to, ar teikti paraišką stoti į NATO, tikimasi priimti per „kelias savaites“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją