Pasak valstybinio transliuotojo „Yle“, šeši iš maždaug 200 Suomijoje esančių tankų „Leopard 2“ yra išminavimo tankai. Taip pat bus organizuojami tankų naudojimo ir priežiūros mokymai, rašoma ministerijos pranešime. Tuo pačiu metu vyriausybė paskelbė apie tolesnį ginklų tiekimą Kyjivui.

„Praėjo metai, kai Rusija pradėjo agresijos karą, ir Ukrainai vis dar reikia gynybinės paramos, – sakoma M. Savolos pareiškime. – Siunčiame daugiau gynybinės medžiagos ir bendradarbiaujame su partnerėmis dėl tankų „Leopard“.

Šiaurės šalis, šiuo metu siekianti įstoti į NATO, sausį pranešė, kad gali tiekti Ukrainai kai kuriuos tankus „Leopard“. Suomijos prezidentas Sauli Niinistö neseniai pareiškė, kad skaičiais Suomijos indėlis nebus labai didelis. Suomija turi labai ilgą sieną su Rusija ir yra vienintelė NATO nepriklausanti šalis, turinti tankų „Leopard“.

Praėjusią savaitę Miuncheno saugumo konferencijoje Vokietijos kancleris Olafas Scholzas paragino Vakarų sąjungininkes prisijungti prie kovinių tankų tiekimo Ukrainai. Vokietija suteiks 14 tankų „Leopard 2A6“ ir ieško partnerių, kurios aprūpintų Ukrainos batalioną iš viso 31 tanku „Leopard“. Procesas trunka ilgiau nei tikėtasi. Lenkija yra pagrindinė senesnio modelio tankų „Leopard 2A4“ tiekėja kitam Ukrainos batalionui aprūpinti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją