Rugsėjo pabaigoje vyras dešimties dienų dukrelę už 4 tūkstančius (apie 500 eurų) juanių pardavė kitoje provincijoje gyvenančiai porai. Supratusi, kad dingo anūkė, apie jo poelgį policijai pranešė naujagimės tėvo motina.

42 metų Li policijai tvirtino, kad ketino pasilikti sūnaus namuose ir padėti rūpintis mažyle, kaip kad darė ir gimus pirmajai anūkei. Iu policijos pranešime teigiama, kad močiutė labai nustebo, kai jos sūnus Xiaohui atsisakė pagalbos.

„Savo gimusią anūkę mačiau vos porą kartų. Po to jos net nemačiau – mano sūnus net neįsileido manęs į namus“, – kalbėjo moteris ir pridūrė, kad namuose pačios ruoštą maistą ji palikdavo ant laiptų prie durų.

Spalio pradžioje, kai sūnaus nebuvo namuose, Li pagaliau aplankė savo marčią, tačiau kūdikio čia nerado. Ji iškart puolė aiškintis, kur yra vaikaitė, bet sūnus nesiteikė nieko paaiškinti. Močiutei kilo įtarimas, kad jis galėjo parduoti vaiką, tad ji kreipėsi į policiją.

Apklausiamas policijos, Xiaohui prisipažino pardavęs dukrą porai iš Hubėjaus provincijoje esančio Enši miesto, kuris yra už daugiau kaip 1200 kilometrų. Vyras pareiškė norėjęs parduoti dukrą, nes labai troško sūnaus. Kadangi yra bedarbis, finansiškai buvo sudėtinga auginti pirmąją dukrą.

Spalio 15 dieną Iu miesto policija galiausiai surado Enši gyvenančią porą ir paėmė parduotą mergaitę. „Mes nerimavome, kad mažylės pirkėjai galėjo dalyvauti vaikų prekyboje“, – sakė pareigūnas Zhu Xiaojingas.

Paaiškėjo, kad mergaitę nusipirkusi sutuoktinių pora daugiau nei dešimt metų nesėkmingai mėgino susilaukti vaikų. Jie prisipažino policijai, kad nusipirko mergaitę internetu. Apklausų metu pora bendradarbiavo su pareigūnais.

Pasak policijos pranešimo, buvo sulaikytas ir mergaitę pardavęs tėvas, ir ją pirkusi pora. Mažylė buvo atvežta atgal į Iu, šiuo metu ja rūpinasi mama ir močiutė.

Pagal Kinijos įstatymus už prekybą moterimis ir vaikais numatoma nuo penkerių iki dešimties metų kalėjimo bausmė, tačiau taip pat gali būti skiriama ir laisvės atėmimo iki gyvos galvos ar net mirties bausmės.

Kinijos interneto svetainėje „Weibo“ tėvas susilaukė kritikos lavinos. „Kas per žvėris! Jis turi būti įkalintas pagal prekybos vaikais įstatymą!“, piktinosi internautas Chenhaonan.

„Garbė senelei, pranešusiai apie sūnų policijai. Ji turėtų būti priblokšta, turėdama tokį sūnų“, – rašė Quanshi_shuaige.