Didžiausias jo prioritetas yra vėl suvienyti Konservatorių partiją ir šalį, sakė R. Sunakas pirmadienio popietę Londone. Anot jo, nėra abejonių, kad Didžiosios Britanijos laukia dideli ekonominiai iššūkiai. „Mums dabar reikia stabilumo ir vienybės, - pabrėžė R. Sunakas. – Pažadu, kad tarnausiu jums dorai ir nuolankiai“.

Prieš tai jis buvo išrinktas naujuoju torių partijos lyderiu ir tai reiškia, kad taps ir premjeru. 42-ejų politikas taps trečiuoju ministru pirmininku per du mėnesius.

Jis prie vyriausybės vairo stoja po skandalų neišvengusio Boriso Johnsono, kuriam vadovaujant buvo iždo kancleris, ir Liz Truss, kuri vos po kelių savaičių paliko postą po smarkios kritikos jos vykdomai ekonominei politikai.

ES vadovai sveikindami naująjį JK premjerą R. Sunaką pabrėžia stabilumo poreikį

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis pirmadienį pasveikino būsimąjį Jungtinės Karalystės ministrą pirmininką Rishi Sunaką, pabrėždamas, kad bendrų iššūkių akivaizdoje reikia „stabilumo“.

„Sveikiname Rishi Sunaką tapus JK ministru pirmininku. Dirbti kartu yra vienintelis būdas įveikti bendrus iššūkius, o stabilumo užtikrinimas yra raktas [norint] juos įveikti“, – platformoje „Twitter“ rašė C. Michelis.

Europos Parlamento pirmininkė Roberta Metsola pirmadienį tviteryje taip pat pasveikino R. Sunaką tapus naujuoju britų premjeru ir pabrėžė, kad reikia „tvirtų ir konstruktyvių santykių su JK“.

„Europai reikia politinio ir ekonominio stabilumo šiuo didžiulių iššūkių laikotarpiu. Mūsų pagrindiniai interesai išlieka tie patys“, – sakė ji.

Tai, kad abu šie pareigūnai akcentavo stabilumą, atspindi ES viltis, kad R. Sunakas užims taikingesnę poziciją Briuselio atžvilgiu nei jo pirmtakai Borisas Johnsonas ir Liz Truss.

Oficialiai ministru pirmininku R. Sunakas taps tuomet, kai jo paskyrimą patvirtins karalius Charlesas III.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)