„Mes niekam nekeliame grėsmės“, – pareiškė jis penktadienį Sočyje, kur susitiko su Baltarusijos diktatoriumi Aliaksandru Lukašenka. Šiaurės Korėja esą yra Rusijos kaimynė, o padėtis padalytame Korėjos pusiasalyje ypatinga. Tačiau Maskva nepažeidinėja tarptautinių sankcijų, įvestų šaliai dėl jos branduolinių planų, sakė V. Putinas.

Trečiadienį vykusiame susitikime V. Putinas su Šiaurės Korėjos vadovu aptarė glaudesnį bendradarbiavimą. Vakaruose kilo būgštavimų, kad Rusija Šiaurės Korėjoje pirks amunicijos savo karui Ukrainoje. Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas tai paneigė. Per Kim Jong Uno vizitą nepasirašyta jokių karinių techninių susitarimų, sakė jis. Anot V. Putino, nesąmonė yra ir tai, kad Rusija tariamai Ukrainoje nori panaudoti Šiaurės Korėjos savanorius.

V. Putinas informavo A. Lukašenką apie susitikimą su Kim Jong Unu. Autoritarinis Baltarusijos vadovas paragino pagalvoti apie trišalius projektus tarp Rusijos, Šiaurės Korėjos ir jo šalies.

„Atidžiai stebėjau jūsų paskutines darbo dienas. Malonu buvo matyti jus ir Kim Jong Uną Vostočnyj kosmodrome. Nes aš pats ten buvau. Mes su jumis lankėmės šiame kosmodrome anksčiau. Manau, kad galėtume kur nors bendradarbiauti trise“, – V. Putinui sakė A. Lukašenka.

A. Lukašenkai vizitas Sočyje prie Juodosios jūros buvo septintas susitikimas su V. Putinu šiais metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)