J. Stoltenbergas penktadienį pareiškė, jog „visiškai įmanoma“, kad Turkijos sprendimas Lietuvoje bus „teigiamas“. R. T. Erdoganas penktadienį savo ruožtu žadėjo „priimti geriausius sprendimus“. Apie Švedijos prisijungimą prie NATO buvo kalbama ir per pokalbį telefonu tarp R. T. Erdogano bei JAV prezidento Joe Bideno sekmadienį. Abu prezidentai susitarė dėl pokalbio NATO viršūnių susitikimo kuluaruose, sekmadienį pranešė Turkijos prezidentūra.

Anot pranešimo, R. T. Erdoganas per pokalbį telefonu sakė, kad Švedija „žengė keletą žingsnių teisinga kryptimi“. Be Vengrijos Turkija yra vienintelė NATO narė iš 31, kurios parlamentas dar neratifikavo Švedijos stojimo dokumentų,

Turkija kaltina Švediją suteikiant prieglobstį „teroristams“. Ankara pirmiausiai omenyje turi Kurdistano darbininkų partijos (PKK) narius. Be to, R. T. Eroganas pastaruoju metu pareiškė griežtą kritiką dėl Korano sudeginimo Stokholme.

Turkija nuo karo pradžios išlaikė gerus santykius ir su Ukraina, ir su Rusija. Penktadienį R. T. Erdoganas pareiškė savo paramą Ukrainos narystei NATO.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją