Sukrėstas sūnus sušuko: „Tėti, tu šiandien dar nemirsi!“.

Po kelių momentų Anthony Yahle`o širdies monitorius pradėjo rodyti paciento gyvybės ženklus, sakė Keteringo medicinos centro kardiologas Raja Naziras. Tai nebuvo reguliarus širdies plakimas, o tik vienas ar du dūžiai per minutę, bet monitorius užfiksavo retus elektrinius impulsus, rašo abcnews.go.com.

„Pamatęs tai, likau nustebintas, - pasakojo R. Naziras. – Pamaniau, kad vertėtų dar kartą pamėginti jį atgaivinti“.

R. Naziras ėmėsi priemonių A. Yahle`o kraujo spaudimui atkurti ir medikų komanda vėl pradėjo darbą.

„Labai pamažu širdies ritmas įsivažiavo“, - sakė kardiologas.

Tai įvyko rugpjūčio 5 dieną. Gydytojai manė, kad 37 metų dyzelinių variklių mechanikui reikės širdies transplantacijos arba kad jis visą likusį gyvenimą bus vegetacinės būklės, tačiau dabar jis yra savo namuose ir jaučiasi visai neblogai.

„Vadinu tai stebuklu, nes niekada neregėjau nieko panašaus“, - sakė R. Naziras.

Minėtą dieną viskas prasidėjo nuo 4 val. ryto, kai prabudusi vyro žmona Melissa Yahle pastebėjo, kad sutriko jo kvėpavimas. Septynerius metus medicinos seserimi dirbusi Melissa teigė nesėkmingai mėginusi jį pažadinti.

Kol atvyko greitoji pagalba, žmona ir sūnus darė jam širdies masažą. Po kelių elektrošokų greitosios pagalbos medikams pavyko apčiuopti vyro pulsą.

Ligoninėje gydytojai įtarė, kad A. Yahle`ui užsikimšo arterijos, tačiau atlikus tyrimus paaiškėjo, kad jos švarios. Atrodė, kad vyras turėtų išgyventi, tačiau popietę jo širdis vėl sustojo.

Gydytojai beviltiškai gaivino A. Yahle`ą 45 minutes ir R. Naziras suprato, kad atėjo metas paskelbti jo mirtį.

„Mes susižvalgėme, - pasakojo kardiologas. – Suleidome jam visus vaistus, kuriuos turėjome savo vežimėlyje. Kažkuriuo momentu reikėjo viską nutraukti“.

R. Naziras teigė negalintis pasakyti, kiek laiko A. Yahle`as išbuvo „miręs“, kai prie jo pribėgo sūnus, sušukęs, kad jis negali šiandien mirti.

„Staiga pasirodė keli dūžiai, - sakė R. Naziras. – Mums pasisekė, kad juos pastebėjome ir į juos sureagavome. Tai sugrąžino jį atgal“.

R. Naziras pažymėjo, kad jam sunku suvokti, kaip tai galėjo įvykti. Melissa tvirtino, kad ji, jos sūnus ir kartu su jas meldęsi žmonės iš jų bažnyčios tapo stebuklo liudininkais.

A.Yahle`as buvo perkeltas į Ohajo valstijos universiteto ligoninę, iš kurios rugpjūčio 10 dieną buvo išleistas namo su krūtinėje įstatytu širdies stimuliatoriumi. Jis nieko neprisimena nuo to karto, kai rugpjūčio 4-osios vakarą atsigulė miegoti.

„Jam nelūžo nė vienas šonkaulis. Jam nieko neskauda. Tai dalykai, kurie kliniškai tiesiog neatsitinka“, - sakė Melissa.

Netrukus A.Yahle`as turi grįžti į darbą. Gydytojai ketina atlikti širdies biopsiją, kad išsiaiškintų, kas iš tikrųjų jam buvo įvykę.