Rusijos valstybinei oro bendrovei priklausantis „Aeroflot“ lėktuvas nuo birželio 2 dienos buvo sulaikytas Bandaranaikės tarptautiniame oro uoste Katunajake, esančiame už 30 km į šiaurę nuo sostinės.

Lėktuvui bus leista išskristi, pirmadienį sakė teismo pareigūnas.

Skrydis, kuriame buvo 191 keleivis ir 13 įgulos narių, turėjo įvykti birželio 2 dieną, kai teismas nusprendė, kad lėktuvas negali pakilti. Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai lėktuvo savininkai „Celestial Aviation“ Airijoje iškėlė ieškinį „Aeroflot“, kol vyksta arbitražas dėl lėktuvo nuomos Londone.

Dėl teismo nutarties kilo diplomatinių reakcijų, o Rusijos vyriausybė pareiškė protestą dėl šio sprendimo.

„Mes informavome Rusijos vyriausybę, kad tai yra teisinis klausimas ir vyriausybė jame nedalyvauja“, – sakė aviacijos ministras Nimalas Siripala de Silva.

Šri Lankos generalinis prokuroras anksčiau paragino teismą persvarstyti sprendimą, atsižvelgiant į platesnes pasekmes.

Šri Lanka išgyvena ekonomikos krizę. Kolombas kreipėsi į Rusiją, prašydamas apsvarstyti galimybę tiekti degalus, nes kiekvieną mėnesį į Šri Lanką atvyksta daug turistų.

Pirmadienį grupė šrilankiečių, kai kurie turizmo sektoriaus atstovai, kai kurie Rusijoje studijavę asmenys, taip pat protestavo prie ministro pirmininko biuro Kolombe, ragindami vyriausybę persvarstyti teismo sprendimą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)