Socialiniuose tinkluose išjuokiama žiopla Kremliaus propagandininkų klaida – juk V. Putinas gimė 1952 metais, o karas baigėsi 1945-aisiais.

Nepaisant šio neatitikimo, Pergalės dienai skirtoje akcijoje „Nemirtingasis pulkas“ Rusijos prezidentas ėjo nešinas „kare žuvusio tėvo“ portretu.

„Netikėtai akcijoje „Nemirtingasis pulkas“ pasirodė prezidentas. Kaip ir kiti miesto gyventojai, rankose jis nešė kare žuvusio savo tėvo portretą“, – pranešė Rusijos žiniasklaida.

Po kiek laiko žurnalistai pakeitė naujieną apie V. Putiną, bet socialinių tinklų naudotojai išsaugojo momentines originalių publikacijų ekrano kopijas, kurios ir tapo pajuokų objektu.

„V. Putino tėvas žuvo kare. Nepaisant šio fakto, V. Putinas sugebėjo gimti 1952 metais iš nekalto Mergelės Marijos ir KGB pradėjimo“, – sarkastiškai pažymi „Twitter“ naudotojai.

„V. Putino tėvas žuvo kare? Viskas OK, bet jau laikas būtų pasakyti, kad jis gimė iš nekalto pradėjimo ir paskelbti jį dievu“, – rašo kitas naudotojas.

Dar vienas naudotojas pažymi: „Vienintelis paaiškinimas, kaip V. Putino, kuris gimė 1952 metais, tėvas galėjo žūti per Antrąjį pasaulinį karą: jis buvo antisovietinis partizanas“.