Naujienos pasigirdo iškart po to, kai Kremlius pranešė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas apsvarstys šį atvejį.

36-erių moteris buvo sulaikyta praėjusį mėnesį Viazmos mieste Vakarų Rusijoje. S. Davydova su vyru augina septynis vaikus, vienam iš jų vos keletas mėnesių.

Kaltinimai išdavus valstybės paslaptį vis dėlto lieka, moteris gali grįžti namo, tačiau negalės keliauti į užsienį.

S. Davydovos advokatas Ivanas Pavlovas nurodė, kad Federalinės saugumo tarnybos (FST) pareigūnas išdėstė moters paleidimo sąlygas. Septynių vaikų motina kalinta FST sugriežtinto saugumo Lefortovo kalėjime Maskvoje. Apie 40 tūkst. rusų pasirašė peticiją, kuria ragino prezidentą V. Putiną paleisti moterį. Tarp pasirašiusių peticiją buvo ir žinomų šalies garsenybių.

Jos vyras Anatolijus Gorlovas atsisakė įteikti pareiškimą FST. „Aš nieko nesakiau, nepasirašiau deklaracijos, kadangi deklaracija įvardijo mane kaip liudininką, o šioje byloje aš nenoriu būti įpainiotas kaip liudininkas“, – tvirtino vyras.

Jei moteris bus pripažinta kalta, jai gali grėsti laisvės atėmimas iki 20 metų.

Pranešama, kad moteris balandį skambino Ukrainos ambasadai pranešti, kad Rusijos kariai paliko karinę bazę Viazmoje. S. Davydova pasakojo išgirdusi kario pokalbį, kurio metu jis sakė, kad kariai buvo išsiųsti į Ukrainą.

Rusija neigia NATO, Vakarų šalių diplomatų ir Kijevo kaltinimus, kad Maskvos reguliariosios pajėgos padeda separatistams Rytų Ukrainoje. Rusija taip pat kaltinama ginklų tiekimu sukilėliams.