„Noriu pabrėžti, kad Rusija pradėjo šį karą prieš Ukrainą siekdama sunaikinti mūsų valstybę. Rusija nesiekia taikos ir nepakeitė savo tikslų praėjus daugiau nei metams nuo invazijos. Norėdama atkurti ilgalaikę taiką ir teisingumą Europoje, Ukraina turi išlaisvinti visas savo okupuotas teritorijas“, – sakė D. Šmyhalis.

Jis pažymėjo, kad su Italijos vadovais Romoje jau aptarė aktualias bendradarbiavimo sritis, visų pirma finansų, gynybos ir sankcijų, prezidento Volodymyro Zelenskio taikos formulės įgyvendinimą ir Ukrainos atstatymo planus, taip pat Italijos paramą europinei integracijai, o ateityje – Ukrainos stojimui į NATO.

D. Šmyhalis padėkojo Italijai už dalyvavimą dvišalėje konferencijoje dėl Ukrainos atstatymo. Jis sakė esąs įsitikinęs, kad šis renginys bus itin svarbus Ukrainai. „Ukrainos delegacijos vizito metu bus pasirašyta nemažai memorandumų ir susitarimų tarp Ukrainos ir Italijos, kurie sustiprins mūsų santykius ir bendradarbiavimą“, – pridūrė jis.

Kaip pranešė „Ukrinform“, D. Šmyhalis trečiadienį lankosi Italijoje ir sostinėje Romoje dalyvauja dvišalėje konferencijoje dėl Ukrainos atstatymo.

G. Meloni savo ruožtu pareiškė, kad pinigų nukreipimas į Ukrainą dabar yra ne rizika, o toliaregiška investicija.

„Ukrainos atkūrimas yra visos Europos reikalas. Noriu pasakyti verslininkams, su kuriais čia jau susitikau: manau, kad investuoti į Ukrainą šiandien nėra rizika, o tai yra viena iš toliaregiškiausių investicijų, kurias šiandien galima padaryti“, – sakė ji.

Ji pažymėjo, kad šiandien labai svarbu atkurti Ukrainos kritinę infrastruktūrą bei strateginius ekonomikos sektorius ir patikino, kad Italija visada rems kovą už laisvę, toliau teiks Ukrainai visą reikiamą pagalbą ir rems prezidento V. Zelenskio dešimties punktų taikos planą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją