Grumtynės, kurias, anot opozicijos, pakurstė alkoholis, įsiplieskė antradienį apie vidurnaktį per debatų maratoną dėl žlungančio balsavimo dėl nepasitikėjimo R.Fico.

Šie debatai tęsėsi trečiadienio vakarą.

Opozicijos įstatymų leidėjai prie parlamento tribūnos pastatė natūralaus dydžio premjero atvaizdą, pašiepdami R.Fico, kai jis kartu su savo kairiosios partijos „Smer-SD“ deputatais išėjo iš salės, praėjus valandai nuo debatų pradžios.

Po kelių valandų vienas „Smer-SD“ deputatas atėjo į salę ir mėgino išnešti tą atvaizdą, dėl ko opozicijos atstovas Igoris Matovičius šūktelėjo: „Palik jį, tai mano nuosavybė!“

Tuomet I.Matovičius nubėgo prie deputato ir pirmas smogė jam kumščiu, matoma vaizdo įraše, paskelbtame dienraščio SME tinklalapyje.

Į susirėmimą įsitraukė kiti parlamento nariai, o keli „Smer-SD“ deputatai apkumščiavo I.Matovičiaus kolegą Jozefą Viskupičių iš opozicinės partijos „Paprasti žmonės“.

„Penki „Smer“ įstatymų leidėjai, kurie užpuolė mane praeitą vakarą, buvo aiškiai girti“, – J.Viskupičius sakė žurnalistams trečiadienį.

„Mačiau, kaip valytoja išmetė daug alkoholinių gėrimų butelių iš „Smer“ deputatų kabinetų šį rytą“, – pridūrė vieno opozicijos įstatymų leidėjo sekretorė Ingrid Vanerkova.

Tų butelių – daugiausiai vyno – nuotraukas išplatino Slovakijos žiniasklaida.

Aukšti „Smer-SD“ pareigūnai neigė, kad partijos deputatai vartojo alkoholį.

Opozicija pasiūlė surengti interpeliaciją premjerui dėl R.Fico pastangų perimti didžiausios šalyje gamtinių dujų tiekėjos SPP vieno padalinio visišką kontrolę.

Kritikai teigia, kad R.Fico gali įstumti SPP į dar didesnes skolas, mėgindamas išlaikyti mažas kainas, kad pritrauktų rinkėjų balsus.

Pasak analitikų, pastangos pareikšti nepasitikėjimą premjeru pasmerktos žlugti, nes R.Ficas turi 83 mandatų daugumą 150 vietų parlamente.