Tiesa, jis kategoriškai neigia kaltinimus ir tvirtina juokavęs apie vedybas.

Žurnalistų teigimu, šis atvejis – Afganistano teisėsaugos sistemoje išvešėjusios korupcijos pavyzdys.

Afganistano antikorupcijos departamento vadovas Azizullahas Ludinas pažadėjo imtis priemonių. „Kai gausime įrodymų, kartu su Aukščiausiuoju Teismu tirsime šį atvejį, aš pats asmeniškai pasirūpinsiu, kad dalyvautų ir Aukščiausiojo teismo pirmininkas“, – sakė jis BC.

Afganistano prezidentas Hamidas Karzai anksčiau ne kartą žadėjo imtis priemonių prieš korupciją, dabar jis nurodė pareigūnams ištirti šį atvejį.

Prezidento atstovas spaudai teigė su dideliu susidomėjimu perskaitęs BBC naujieną ir paprašęs nuodugnaus tyrimo.

Skirtis norinti moteris Dewa sakė BBC žurnalistui, kad Džalalabado teismo teisėjas Zahorudinas pasisiūlė ateiti į jos namus ir padėti byloje. Atėjęs į svečius jis pareikalavo pinigų. Radijo žurnalistė Dewa turėjo drabužiuose paslėpusi diktofoną. „Kai kalba pasisuko apie kyšį, <...>, įjungiau diktofoną ir ėmiau įrašinėti jo kalbą“, – pasakoj ji.

BBC padalinys Afganistane „BBC Afghan Service“ turi įrašo kopiją ir patikrino jo autentiškumą.

Girdisi, kaip 65 m. teisėjas prašo 20 tūkst. afganių (390 dolerių; 1 040 Lt) sau ir dar 100 tūkst. afganių (1 960 dolerių; 5 230 Lt) skyrybų byloje pirmininkaujančiam teisėjui.

Kai Dewa nesutiko duoti kyšio, teisėjas pateikė kitą pasiūlymą – pažadėjo išspręsti moters finansines problemas, jeigu ji už jo ištekės. „Sumokėsiu tau du milijonus afganių, apipilsiu tave auksu nuo galvos iki kojų“, – čiulbėjo teisėjas.

Skyrybų byla dar nebaigta.