Pranešama, kad A. Lukašenka į ligoninę buvo atgabentas vakare, apie 19 val.

Dar vakar buvo skelbiama, kad pasirodęs gegužės 9-osios renginiuose iš pradžių Maskvoje, vėliau – Minske, Baltarusijos lyderio Aliaksandro Lukašenkos nematyti viešumoje.

Oficialioje Baltarusijos prezidento interneto svetainėje ir kituose informacijos šaltiniuose nėra jokios informacijos apie renginius, kuriuose dalyvautų A. Lukašenka.

Kaip pastebėjo opozicinis leidinys „Zerkalo“, paprastai A. Lukašenkos grafikas gana stabilus. Trečiadienis jam – praktiškai laisva diena, nes įprastai nebūna renginių, kuriuose jis dalyvautų. Balandį buvo tik viena išimtis – ji buvo susijusi su vizitu į Maskvą pas Vladimirą Putiną.


Regis, tada Baltarusijos lyderiui teko derintis prie Rusijos prezidento grafiko. Likusiais trečiadieniais tiesiog publikuojami sveikinimai ir oficialūs dokumentai. O ketvirtadienis ir penktadienis, priešingai – A. Lukašenkai tai labai aktyvios dienos. Jomis praktiškai visada vyksta įvairūs susitikimai su politikais, susirinkimai, kelionės, apdovanojimai ir kt.

Žurnalistai daro išvadą, kad gegužės 10-ąją A. Lukašenkos nebuvimas viešumoje nestebina – jam tai įprastinė laisva diena. O esant visiškai tylai ketvirtadienį ir penktadienį (teksto publikavimo metu interneto svetainėje nebuvo jokios informacijos apie A. Lukašenkos veiklą, nebuvo net sveikinimų ar pranešimų apie jo pasirašomus dokumentus) neišvengiamai kyla minčių apie sunkias politiko sveikatos problemas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)