Panašus smūgis buvo suduotas ir prieš kelias dienas.

„Izraelis... įvykdė aviacijos smūgių iš okupuotų palestiniečių teritorijų šiaurės... objektams netoli Damasko“, – sakoma ministerijos pirmadienio pranešime. Jame nurodoma, kad per šią retą dienos ataką buvo sužeistas vienas karys.

Izraelis, kuris retai komentuoja atskirus smūgius, bet pripažįsta sudavęs jų šimtus, paprastai smogia Sirijai naktimis.

Raketoms krintant, naujienų agentūros AFP korespondentas Damaske girdėjo garsius trenksmus.

Karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad izraeliečiai taikėsi į objektus kaimiškosios Damasko muchafazos Dimaso rajone, kur veikia Irano remiamos grupės ir Sirijos kariuomenė.

Penktadienį Izraelis taikėsi į Sirijos kariuomenės objektus netoli Damasko tarptautinio oro uosto ir pietinėje kaimiškosios Damasko muchafazos dalyje, nurodė Britanijoje įsikūrusi SOHR.

Rugsėjo mėnesį penki kariai žuvo per Izraelio smūgį šalia Damasko, o birželį dėl Izraelio smūgių beveik dvi savaites negalėjo dirbti Damasko oro uostas.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais Izraelis sudavė šimtus smūgių savo šiaurinei kaimynei, taikydamasis į vyriausybines pajėgas, jų sąjungininkes Irano remiamas jėgas ir „Hizbollah“ kovotojus.

Izraelis yra sakęs, kad tokie smūgiai iš oro yra būtini siekiant neleisti nesutaikomam priešininkui Iranui įsitvirtinti prie jo sienų.

Per Sirijos karą, kilusį vyriausybei pradėjus brutaliomis priemonėmis slopinti antivyriausybinius protestus, žuvo beveik pusė milijono žmonių, o maždaug pusė šalies gyventojų dėl konflikto buvo priversti palikti savo namus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją