Taip pat tikimasi, kad iš vyriausybei ištikimų ir sukilėlių apsiaustų Kefrajos ir Foaho miestelių bus evakuota apie 4 tūkst. žmonių. Remiantis pranešimais, didžiausios sukilėlių grupuotės Idlibo provincijoje „Jabhat Fateh al Sham“ džihadistai, anksčiau vadinęsi „Nusra Frontu“, leido sužeistiems žmonėms išvykti iš Kefrajos ir Foaho miestelių, kuriuose vis dar gyvena 20 tūkst. žmonių.

Mažiausiai 6 tūkst. žmonių jau išvyko iš Alepo, bet vyriausybė penktadienį neleido konvojams išvykti iš miesto, nes sukilėliai į juos šaudė. Savo ruožtu sukilėliai teigia, kad į juos ugnį paleido vyriausybę remiančios pajėgos.

Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba savaitgalį turėtų balsuoti dėl Prancūzijos paruošto pasiūlymo užtikrinti, kad evakuacijos operaciją koordinuos tarptautiniai stebėtojai, o į Alepo miestą bus nugabenta humanitarinė pagalba, ligoninėms bus suteikta apsauga.

Korespondentų teigimu, tūkstančiai sušalusių ir išalkusių civilių tebėra įstrigę sukilėlių kontroliuojamoje rytinėje Alepo miesto dalyje - jie laukia, kada bus nugabenti į saugią vietą. Šeštadienį gauta pranešimų apie naująjį susitarimą, kuriuo siekiama užtikrinti visišką miesto gyventojų evakuaciją.

Penktadienį JAV prezidentas Bacrakas Obama apkaltino Sirijos prezidentą Bashar al Assad ir jo sąjungininkus – Rusiją bei Iraną – dėl žiaurumų Sirijoje.

Pasak Laisvosios Sirijos armijos (FSA), mieste vis dar yra 6 tūkst. kovotojų, kurie kovos iki galo. Rusija atkakliai tvirtina, kad evakuacija baigta, o iš miesto išvežta 9 500 žmonių.