„Sirijos priešlėktuvinės gynybos pajėgos pasipriešino atakai ir numušė Izraelio naikintuvą į pietus nuo Kuneitros miesto, taip pat priešo bepilotį į vakarus su Sasaa gyvenvietės“, – agentūra cituoja Sirijos kariuomenės pareiškimą.

Kaip teigiama pranešime, Izraelio karinės oro pajėgos vykdė oro antskrydį prieš vieną iš Sirijos kariuomenės pozicijų Kuneitros provincijoje.

Kaip praneša „Reuters“, Izraelio karinės oro pajėgos pradėjo atakuoti Sirijos pozicijas Golano aukštumose po to, kai į Izraelio teritoriją Golano aukštumose nukrito Sirijos mina. Per incidentą niekas nenukentėjo.

Izraelis tai neigia

Tačiau Izraelio Gynybos pajėgų atstovas spaudai pulkininkas leitenantas Peteris Lerneris paneigė, kad buvo numuštas karo lėktuvas. Jis sakė, kad „naktį iš Sirijos buvo paleistos dvi žemė-oras raketos, po išvakarėse įvykdyto skrydžio prieš Sirijos artilerijos pozicijas. Jokia prasme Izraelio Gynybos pajėgų lėktuvo saugumas nebuvo atsidūręs pavojuje“, skelbia CNN.

Vis dar lieka neaišku, ar Izraelio Ginkluotosios pajėgos taip pat neigia faktą, kad buvo pašautas bepilotis.

Pirmadienį, rugsėjo 12 dieną, oficialioje Izraelio Ginkluotųjų pajėgų „Twitter“ paskyroje paskelbta: „Šiandien kiek anksčiau, iš #Sirijos paleistas sviedinys pataikė į Izraelio šiaurėje esančias Golano aukštumas. Apie sužeidimus nepranešama“.

Praėjusią savaitę iš Sirijos į Izraelio okupuotą Golaną buvo paleisti trys sviediniai, kas rodo, kad mūšiai netoli Kuneitros suintensyvėjo.