Sirijos armija kaltina Izraelį surengus antskrydį, kurio taikiniu tapo karinių tyrimų centras Džamrajos mieste, sakoma pranešime, kurį paskelbė naujienų agentūra SANA.

"Izraelio naikintuvai pažeidė mūsų oro erdvę šiandien paryčiais ir įvykdė tiesioginį smūgį mokslinių tyrimų centrui, didinančiam mūsų pasipriešinimo ir savigynos lygį", - nurodė armijos generalinis štabas.

Karo lėktuvai įskrido į Sirijos oro erdvę ties Hermono kalnu, dar žinomu kaip Šeicho kalnas. Naikintuvai skrido pažeme, nesusekami radarų, pažymėjo armija, pridūrusi, kad per šią ataką žuvo du to centro darbuotojai.

"Jie ... įvykdė agresijos aktą, subombarduodami tą objektą, padarydami didelę materialinę žalą ir sugriaudami pastatą", - televizija citavo kariškius.

Armija taip pat paneigė pranešimus, kad Izraelio pajėgos praeitą naktį smogė ginklus vežusiai kolonai iš Sirijos, netoli sienos su Libanu.

Izraelis išreiškė susirūpinimą, kad Sirijos cheminių ginklų atsargos gali patekti į Libano šiitų islamistų judėjimo "Hezbollah", kuris yra Damasko režimo sąjungininkas, arba kitų kovotojų grupuočių rankas.

Jungtinės Valstijos atsisakė komentuoti pranešimus apie numanomą Izraelio smūgį.

Žydų valstybės karinės žvalgybos vadovas Avivas Kochavi šiuo metu yra atvykęs į Vašingtone derybų su JAV generolu Martinu Dempsey.