120 narių parlamentas 68 balsais pritarė susitarimui. Opozicijos atstovai balsavime nedalyvavo ir išėjo iš salės.

„Šiandien mes atvėrėme savo šaliai naują perspektyvą... nuo šiandien imame sparčiai judėti į ES šeimą“, – spaudos konferencijoje po to, kai ministrų kabinetas patvirtino parlamento išvadas, sakė ministras pirmininkas Dimitaras Kovačevskis. Pasak jo, pirmasis jo vyriausybės ir ES atstovų susitikimas įvyks antradienį.

Susitarime siūloma iš dalies pakeisti Šiaurės Makedonijos konstituciją, kad būtų pripažinta bulgarų mažuma. Pasiūlyme nereikalaujama, kad Bulgarija pripažintų makedonų kalbą.

Mainais Bulgarija leis savo Vakarų Balkanų kaimynei pradėti derybas dėl narystės ES. Po susitarimo priėmimo valdančiosios partijos deputatai išskleidė ES ir Šiaurės Makedonijos vėliavas.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen, kuri ketvirtadienį atvyko į Skopję ir paragino įstatymų leidėjus balsuoti už susitarimą, sakė, kad balsavimas „atveria kelią greitai pradėti stojimo derybas“.
ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis ir Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis taip pat pasveikino parlamento sprendimą.

„Sveikiname jus išskėstomis rankomis“, – tviteryje parašė Ch. Michelis.
Tačiau opozicijos protestuotojai, kaip ir kasdien, ilgiau nei savaitę, prie parlamento reiškė savo nepasitenkinimą dėl susitarimo.

„Tai, ką (vyriausybė) priėmė, yra Makedonijos ir jos žmonių išdavystė“, – sakoma pagrindinės opozicinės nacionalistinės dešiniosios partijos VMRO-DPMNE pareiškime.

„Tai visiška Makedonijos bulgarizacija ir asimiliacija“, – priduriama jame, pasmerkiant D. Kovačevskį kaip išdaviką. D. Kovačevskis vadovauja kairiųjų vyriausybei, kurioje dominuoja SDSM partija.