Maždaug 10 metų vaikas sėdi šalikelėje mirdamas iš bado, kai vos už kelių metrų kareiviai į sunkvežimius krauna ryžius, kurių pakaktų savaičių savaitėmis.

Kai mažas berniukas susmunka ant dulkėto šaligatvio, vilkėdamas purvinu, gerokai per dideliu kariniu švarku, pro šalį kaip zombiai slenka vietos gyventojai, net nežvilgterėdami jo pusėn ar parodydami nors kruopelytę gailesčio dėl jo varganos būklės.

Netoliese jo draugai rausiasi infekcijų knibždančiose šiukšliadėžėse, ieškodami maisto išėdų. Šioje šalyje žmonės gyvena taip skurdžiai, jog yra priversti graužti medžio žieves ar valgyti lavonus, tvirtina šaltiniai iš šalies vidaus.

Ne taip toli iš griežtų darbo stovyklų atvaryti kaliniai kaip pašėlę iš įšalusios žemės kasa derlių. Tuo tarpu šauti pasiruošę kariai slankioja tarp jų, laukdami kokio nors netinkamo veiksmo, už kurį būtų galima nubausti mirtimi.

Tai tikroji Šiaurės Korėja. Ta, kurios šalies lyderis Kim Jong Unas nenori rodyti išoriniam pasauliui, skelbia mirror.co.uk.

Šiuos vaizdus užfiksavo aktyvistai, siekiantys atskleisti tikrąją tiesą apie brutalų Kim Jong Uno režimą. Laikraščiui „The Mirror“ jie buvo perduoti tuo metu, kai Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Williamas Hague perspėjo Pchenjaną dėl dar griežtesnių sankcijų, jeigu jis surengs ketvirtąjį raketos bandymą.

Šalia badu mirštančio berniuko, slapta nufilmuoto Jang Gango apygardoje netoli sienos su Kinija, į sunkvežimius kraunami išsipūtę maisto maišai, skirti galimoms mūšių zonoms. Į jas keliauja ir kariai bei milijonų dolerių vertės ginkluotė.

Tarp karių sukiojosi gražiai apsirengusios jaunos moterys, avinčios aukštakulniais.

Pastorius Kim Seung Eunas, padėjęs pabėgti iš Šiaurės Korėjos daugiau kaip 1 tūkst. žmonių, savo namuose Pietų Korėjoje pasakojo: „Žmonės Šiaurės Korėjoje taip išalkę, jog griebiasi kanibalizmo“.

„Vienas vyras buvo nušautas, nes suvalgė pusę kito žmogaus, o likusią dalį pardavė kaip mėsą. Žmonės šioje šalyje gyvena kaip žvėrys“.

„Stengiuosi padėti kuo daugiau žmonių pabėgti iš tos šalies, bet tai labai pavojinga, ypač tiems asmenims šalies viduje, kurie man padeda, - sakė jis. – Tikiuosi, kad pasaulį priblokš šie vaizdai, ir jis padės didesniam skaičiui žmonių pabėgti iš šios siaubingos vietos“.

48 metų dvasininkas padeda dezertyrams ištrūkti iš Šiaurės Korėjos, papirkdamas išalkusius pasieniečius ir pareigūnus. Jis padeda išplatinti ir tokius vaizdo įrašus, kaip papasakotieji aukščiau.

Tokius vaizdus nufilmuoja režimo kritikai, kuriems, jei būtų sučiupti, grėstų garantuota mirties bausmė.

Jie parodo, kaip šiaurės korėjiečius dehumanizavo komunistinė valdžia.

Regis šalyje tapo norma abejingai praeiti pro vaikus, mirštančius iš bado, nes praeiviai patys neturi nė kąsnio maisto.

Jie įpratę prie kasdienių mirčių ir tai atbukino jų jausmus.

Viename vaizdo įraše užfiksuota, kaip pasienietis atsuka kulkosvaidį į operatoriaus kamerą, kai šis buvo pastebėtas. Vyras filmavo pasienyje iš Kinijos pusės.

Kol pasienietis taikosi, filmavęs vyras šaukdamas pabėga.

Kituose vaizdo įrašuose iškyla provincijos vaizdai ir kamera pritraukia vyrų ir moterų darbo stovyklą – apleistą kalėjimą Haesane.

Matyti, kaip vyrai ir moterys rankomis rausia kietą žemę, kasdami derlių, kuris, be jokių abejonių, bus skirtas armijai ir Kim Jong Uno aplinkai.

Kaliniai išžygiuoja iš darbo stovyklos, varomi karių, vilkinčių Šiaurės Korėjos armijos uniformomis.

Jie verčiami nešioti rąstus, kad atstatytų nedidelį pėsčiųjų tiltą, taip pat skaldo akmenis.

Žiaurumas ir maisto trūkumas yra tipiški reiškiniai Šiaurės Korėjoje, sakė šiuos vaizdo įrašus komentavęs Rajivas Narayanas iš organizacijos „Amnesty International“.

Darbo stovyklose verčiamų dirbti žmonių vaizdai atitinka tai, ką pasakoja daug žmonių. Jie patvirtina ir tai, kad vaikai paliekami gatvėse mirti iš bado.

Šie vaikai – našlaičiai, kurių tėvai buvo nužudyti. Per tuos metus, kai smarkiai trūksta maisto, taip nutinka dažnai.

Sargybiniai jiems pasako, kad jie nieko negali daryti, kad rastų sau maisto, sakė R. Narayanas.

Vaizdo įrašuose užfiksuotos darbo stovyklos yra policijos institucijos.

Labai tikėtina, kad jose laikomi žmonės nepadarė jokių rimtų nusikaltimų – gali būti, kad jie tiesiog mėgino prasmukti į Kiniją, kad užsidirbtų šiek tiek pinigų ar rastų maisto.

Kai tik grįžta atgal Į Šiaurės Korėją, jie sulaikomi ir uždaromi į kalėjimą.

Šiose stovyklose labai ribojami maisto daviniai ir maisto apribojimai naudojami kaip bausmės priemonė.

Jeigu viena kalinių komanda neįgyvendina darbo kvotos, jie negauna tos dienos maisto davinio.

Žinomi atvejai, kai žmonės numiršta iš bado, o kiti suserga nuo prastos mitybos, teigė R. Narayanas.

Moterys, kurios ištrūksta į Kiniją, kad uždirbtų pinigų savo šeimoms, sugrįžusios atgal patiria seksualinę sargybinių prievartą.

Jeigu padarai klaidą, būni žiauriai nubaudžiamas. Kaliniams taikomos baudžiamosios egzekucijos. Kartais žmonės dėl tariamos klaidos yra kankinami.

Vaizdo įraše matomi kaliniai yra surakinti grandinėmis. Juos kontroliuoja sargybiniai. Žmonės čia neturi jokių teisių, jokių pinigų, dažnai ir maisto. Dienos pabaigoje jie grįžta į milžiniškus kalėjimo sulaikymo centrus, kur gyvena pasibaisėtinomis sąlygomis, teigė R. Narayanas

Naujausias žinias apie Šiaurės Korėją skaitykite čia: