Pastarosiomis savaitėmis Kim Jong Unas yra pareiškęs, kad Pietų Korėja yra jo šalies „pagrindinis priešas“, likvidavo agentūras, kurių darbas buvo susijęs su abejų šalių suvienijimu ir santykių palaikymu, ir pagrasino karu, jei bus pasikėsinta „nors į 0,001 mm“ teritorijos.

Be to, jis pastaruoju metu pasveikino iš povandeninio laivo paleistos naujos strateginės sparnuotosios raketos bandymus, vadindamas juos svarbia akimirka kuriant Šiaurės Korėjos jūrinę galią.

„Karinio jūrų laivyno pajėgų stiprinimas savaime yra svarbiausias dalykas, siekiant patikimai apginti jūrinį šalies suverenitetą ir šiuo metu didinant pasirengimų karui apimtis“, – lankydamasis Nampo laivų statykloje kalbėjo Kim Jong Unas, praneša centrinė Korėjos naujienų agentūra (KCNA).

Branduolinis povandeninis laivas buvo vienas iš labiausiai trokštamų dalykų strateginės ginkluotės srityje, apie kuriuos Kim Jong Unas kalbėjo svarbiame 2021 m. įvykusiame partijos suvažiavime. Šiame sąraše taip pat buvo ultragarsinė kovinė galvutė, žvalgybiniai palydovai ir kietuoju kuru varomos tarpkontinentinės balistinės raketos.

Vizito už maždaug 65 kilometrų į pietvakarius nuo Pchenjano esančioje Nampo laivų statybos bazėje metu, Kim Jong Unui buvo pristatyti įvairūs bazėje statomi karo lavai bei veiksmai, kurių imtasi besirengiant valdančiosios partijos nustatytam „naujam milžiniškam planui“.

Kim Jong Unas

Jokios informacijos apie šį planą neatskleidžiama.

Kim Jong Unas „pareiškė lūkesčius, kad laivų statyklos darbininkams pavyks sėkmingai pastatyti didžiulius pasaulinio lygio laivus“, – nurodė KCNA.

Pernai Šiaurės Korėja į vandenį nuleido, jos teigimu, savo pirmąjį „taktinį branduolinį kovinį povandeninį laivą“ – tuo metu Seulo kariuomenės atstovai teigė, jog jis neatrodė esantis paruoštas eksploatuoti.

Analitikų teigimu, rodėsi, jog laivas tebuvo modifikuotas šiuo metu naudojamas dyzeliu ir elektra varomas povandeninis laivas, kuris buvo sukonstruotas dar praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje, todėl kilo klausimų dėl jo trūkumų ir pažeidžiamumo, jei jis būtų naudojamas kaip kokia nors platforma.

Tuo metu Seulo kariuomenė pranešė, kad penktadienį Šiaurės Korėja į Vakarų jūrą paleido keletą sparnuotųjų raketų.

„Kariuomenė maždaug 11 val. (2.00 val. Grinvičo laiku) aptiko keletą nenustatytų sparnuotųjų raketų, kurios buvo iššautos“ į jūrą netoli vakarų pakrantės, teigiama jungtinių štabo vadų pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją