Praėjusį penktadienį, gruodžio 13 dieną, Korėjos centrinė naujienų agentūra pranešė, kad Šiaurės Korėjos lyderio dėdei Jang Song Thaekui, ilgą laiką Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) valdymo metais vadovavusiam „regentų tarybai“, teismo sprendimu buvo įvykdyta mirties bausmė.

Naujienų agentūra pranešė, kad Jang Song Thaekas buvo apkaltintas mėginimu įvykdyti valstybinį perversmą.

„Chosun Ilbo“ šaltinis Šiaurės Korėjoje tvirtina, kad dokumentų tikrinimas Pchenjano gatvėse tapo tokiu dažnu reiškiniu, kad „sunku pajudėti net šimtą metrų“.

Šaltinio duomenimis, miesto svečiams buvo nurodyta palikti Pchenjaną, sostinėje neregistruotiems Šiaurės Korėjos piliečiams patekti į miestą taip pat draudžiama.

Pietų Korėjos dienraščio šaltinis pasakoja, kad šiaurės korėjiečiai gyvena nuolatinėje baimėje, mat baiminamasi masinių egzekucijų.

Sklando gandai, kad praėjusią savaitę nužudyto Kim Jong Uno dėdės šeimoje, gyvenančioje Kangvono provincijos Vonsano mieste, taip pat bus atliktas valymas.

Mini antrąsias Kim Jong Ilo mirties metines

Šiaurės Korėja mini antrąsias lyderio Kim Jong Ilo mirties metines, skelbia BBC.

Remiantis valstybinės televizijos paviešintomis nuotraukomis, antradienį Kim Jong Ilo trečiasis sūnus ir įpėdinis Kim Jong Unas dalyvavo ceremonijoje, skirtoje pažymėti jo tėvo atminimą. Į minėjimo ceremoniją taip pat susirinko tūkstančiai valstybės pareigūnų.

Netrukus po Kim Jong Ilo mirties 2011-aisiais lyderio sūnus Kim Jong Unas perėmė valdžios vairą.

Šiaurės Korėją valdęs beveik du dešimtmečius Kim Jong Ilas mirė 2011-ųjų gruodžio 17 dieną.

Be kita ko, pirmadienį metinių išvakarėse tūkstančiai Šiaurės Korėjos kareivių pražygiavo pro Kumsusano rūmus Pchenjane ir prisiekė ištikimybę Kim Jong Unui.