Pietų Korėjos gynybos ministerijos duomenimis, šaudymai prasidėjo 14 val. vietos laiku (7 val. ryto Lietuvos laiku), tačiau Pietų Korėjos teritorijoje kol kas nenusileido nė vienas sviedinys.

Panašius karinius mokymus šalia "Šiaurinės ribos" (angl. Northern Limit Line) Pchenjanas buvo surengęs kovo pabaigoje, kuomet į jūrą paleido daugiau kaip 500 artilerijos sviedinių. Daugiau kaip 100 iš jų nusileido Pietų Korėjos pusėje, todėl Seulo kariuomenė į provokaciją taip pat atsakė artilerijos ugnimi.

Palei vakarinius Korėjos pusiasalio krantus besidriekianti "Šiaurinė riba" pratęsia sausumos sieną tarp Seulo ir Pchenjano ir "de facto" skiria abi valstybes nuo pat 1950-1953 metais vykusio karo. Sienos "posūkis" į šiaurę atkerta penkias Pietų Korėjos kontroliuojamas salas nuo žemyninės valstybės dalies ir geografiškai jos artimesnės Šiaurės Korėjai.

Pietų Korėjos kariškiai vietinius salų gyventojus įspėjo ieškoti priedangos daugybėje archipelage esančių slėptuvių, o po 2010 m. artilerijos apšaudymo iš Šiaurės Seulas padidino savo karių kontingentą salose.