Lėktuvnešis šiuo metu prišvartuotas Busano uoste Pietų Korėjos pietryčiuose. Jis buvo nusiųstas po to, kai anksčiau šią savaitę kartu su Pietų Korėjos ir Japonijos karinio laivyno laivais dalyvavo trišalėse jūrinėse pratybose tarptautiniuose vandenyse prie Korėjos pusiasalio pietinės pakrantės.

Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra KCNA šiuos manevrus pavadino „atvira karine provokacija“.

Prieš šias pratybas dar vyko kasmetiniai JAV ir Pietų Korėjos „Ulchi Freedom“ manevrai, kuriuos Pchenjanas laiko rengimusi invazijai.

Seulo Jungtinis štabas yra paskelbęs apie papildomas pratybas, kurios bus surengtos kitą savaitę.

„JAV branduolinės atakos prieš KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinę Respubliką) schema ir jos įgyvendinimas pasiekė rimčiausią sisteminimo ir vizualizavimo etapą“, – penktadienį tvirtino KCNA.

Šiaurės Korėja savo ruožtu šiemet yra įvykdžiusi rekordiškai daug raketų bandymų, o praėjusį mėnesį Pchenjanas savo konstitucijoje įtvirtino Šiaurės Korėjos, kaip branduolinės galios, statusą. Šalis taip pat yra pažadėjusi šį mėnesį į orbitą iškelti karinį palydovą.

Diplomatijai stringant, Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk Yeolas ėmėsi dėti pastangas pagerinti istoriškai įtemptus ryšius su buvusia kolonizatore Japonija. Rugpjūtį Yoon Suk Yeolas ir Japonijos premjeras Fumio Kishida dalyvavo trišaliame susitikime, kurį Kemp Deivide surengė JAV prezidentas Joe Bidenas, ir susitarė dėl ilgalaikio plano reguliariai rengti bendras pratybas.

Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas yra apibūdinęs šį stiprėjantį gynybos aljansą kaip „didžiausią grėsmę“.