Ministerija apkaltino Jungtines Valstijas bandymu „suteršti šalies įvaizdį tarptautinėje arenoje“ remdamasi, jos žodžiais, „neteisėtomis“ Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijomis. „Mes dar kartą aiškiai sakome, kad niekada neturėjome „sandorių“ su Rusija ir neplanuojame to daryti ateityje“, – sakoma pareiškime.

Praėjusią savaitę JAV vyriausybė apkaltino Šiaurės Korėją slapta remiant Rusiją karine technika jos kare su Ukraina. Nacionalinio saugumo tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby teigė, kad Šiaurės Korėja mėgina užmaskuoti artilerijos sviedinių tiekimą per kitas šalis, pavyzdžiui, Artimųjų Rytų. J. Kirby sakė, kad JAV ir toliau stebės, ar siuntos iš tikrųjų atvyksta. Kalba eina apie „reikšmingą skaičių“, pridūrė jis.

Anksčiau rugsėjį Šiaurės Korėja neigė tiekianti Rusijai ginklų ir amunicijos. Tada J. Kirby kalbėjo apie milijonus raketų ir artilerijos sviedinių, kuriuos Maskva potencialiai galėtų įsigyti iš Pchenjano, nors pabrėžė, kad JAV neturi įrodymų, kad kokie nors pardavimai iš tikrųjų būtų įvykę.

Pasak karinių ekspertų, Rusijos verslo santykiai su Azijos autokratija, pašalinta iš pasaulinės prekybos, atskleidžia tiekimo problemas, su kuriomis Rusijos kariuomenė susiduria dėl tarptautinių sankcijų, įvestų Maskvai dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Iš esmės izoliuota Šiaurės Korėja pažadėjo remti Rusiją nuo konflikto pradžios vasarį, tai sukėlė pasipiktinimą Vakaruose. Pchenjanui dėl jo branduolinių ginklų programos taikomos griežtos tarptautinės sankcijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją