JAV ketina į Korėjos pusiasalį nusiųsti strateginį povandeninį laivą su branduoliniais užtaisais, pirmadienį Pchenjane pareiškė Gynybos ministerija. Šis žingsnis esą „praktiškai gali sukelti didžiausią branduolinio konflikto krizę“. Ministerijos atstovas apkaltino JAV „akivaizdžiausiu branduoliniu šantažu“.

Išaugus įtampai su Šiaurės Korėja, JAV ir jų sąjungininkė Pietų Korėja balandį susitarė stiprinti savo karinį bendradarbiavimą. Tai apima ir matomesnį JAV strateginių ginklų sistemų, įskaitant branduolinius povandeninius laivus su balistinėmis raketomis, dislokavimą. Tokios raketos gali būti apginkluotos ir vienu ar keliais branduoliniais užtaisais. Birželį JAV ginkluotosios pajėgos į bendras pratybas Pietų Korėjoje nusiuntė povandeninį laivą su sparnuotosiomis raketomis.

Šiaurės Korėjai dėl jos branduolinio ginklo programos taikomos griežtos tarptautinės sankcijos. Po beprecedentės raketų bandymų serijos praėjusiais metais izoliuota šalis ir šiais metais keliskart paleido branduolinį užtaisą galinčias nešti raketas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)