Pchenjano Gynybos mokslų akademija šeštadienį sėkmingai atliko „balistinio valdymo 240 mm kalibro daugkartinio raketų paleidimo sviedinių bandomąjį iššovimą“, siekdama sukurti „valdomą sviedinių ir balistinio valdymo sistemą“, pranešė valstybinė naujienų agentūra KCNA. Kaip teigiama, naujasis raketų paleidimo įrenginys dabar bus „iš naujo įvertintas“ ir bus „išplėstas“ jo vaidmuo mūšio lauke.

Branduolinį ginklą turinti Šiaurės Korėja šiais metais paskelbė Pietų Korėją savo „pagrindine prieše“, uždarė susivienijimui ir informavimui skirtas agentūras bei pagrasino karu, jei bus pažeista „bent 0,001 mm“ Šiaurės Korėjos teritorijos. Šalies vadovas Kim Jong Unas penktadienį pakartojo, kad, jei būtų puolamas, Pchenjanas nedvejodamas „padarytų galą“ Pietų Korėjai.

Sausį Šiaurės Korėja į teritoriją netoli dviejų Pietų Korėjos salų paleido daugybę artilerijos sviedinių. Seulas į tai sureagavo surengdamas šaudymo pratybas ir nurodydamas gyventojams evakuotis. Kim Jong Unas taip pat išplėtė ginkluotės bandymus, įskaitant šiais metais paleistas sparnuotąsias raketas, kurias, kaip teigia analitikai, Šiaurės Korėja galimai tiekia Rusijai.

Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk Yeolas pažadėjo stiprų atsaką, jei Pchenjanas nuspręs inicijuoti puolimą, ir paragino savo kariuomenę provokacijų atveju „iš pradžių veikti, vėliau pranešti“. Po to, kai jis pradėjo eiti prezidento pareigas, Yoon Suk Yeolas sustiprino gynybos srityje plėtojamą bendradarbiavimą su JAV ir Japonija, įskaitant bendrų pratybų išplėtimą, siekiant atremti didėjančią Pchenjano keliamą grėsmę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją