Aptartos ir patvirtintos priemonės, skirtos „atgaivinti ir plėsti visapusiškus dvišalius mainus ir bendradarbiavimą įvairiose srityse, pavyzdžiui, prekybos, ekonomikos, mokslo ir technologijų“, po išvakarėse vykusio aukštų abiejų šalių atstovų susitikimo ketvirtadienį panešė valstybinė Šiaurės Korėjos naujienų agentūra KCNA. Buvo pasirašytas protokolas.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, Šiaurės Korėjos vadovybės kvietimu, prieš mažiau nei mėnesį lankėsi Pchenjane. Prieš tai Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas rugsėjį viešėjo Rusijoje.

Šiaurės Korėja yra kritikuojama užsienio už tai, kad esą tiekia ginklus V. Putino karui prieš Ukrainą. Kremlius pareiškė, kad JAV nepateikė to įrodymų ir pažymėjo, kad Rusija ir Šiaurės Korėja nusprendė plėsti bendradarbiavimą „visose srityse“ – į tai esą niekas neturėtų kištis.

Šiaurės Korėjai dėl jos branduolinio ginklo ir raketų programų yra įvestos griežtos tarptautinės sankcijos. JT rezoliucijos kitoms šalims narėms, be kita ko, draudžia perduoti Šiaurės Korėjai technologijas, kurios būtų naudingos Pchenjano masinio naikinimo ginklų ir balistinių raketų programoms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją