Numatoma, kad šią savaitę bus surengtas didelio masto karinis paradas ir kiti renginiai šioms metinėms paminėti, o palydovinės nuotraukos rodo, kad kariai ir civiliai paradui rengiasi jau kelis mėnesius, pranešė Seule įsikūrusi specializuota svetainė „NK News“.

Per renginį Kim Il Sungo aikštėje tikriausiai riedės didžiausios lyderio Kim Jong Uno branduolinį užtaisą galinčios nešti raketos ir kita karinė technika, priduriama pranešime.

Seulo gynybos ministerija antradienį pranešė, kad Pchenjane aptiko daugiau „žmonių ir įrangos“, pridurdama, kad Pietų Korėjos ir JAV žvalgybos agentūros atidžiai stebi artėjančią Šiaurės Korėjos šventę.

Oficialioji Šiaurės Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) pranešė, o Pekinas patvirtino, kad Kinijos delegacija, vadovaujama Politinio biuro nario Li Hongzhong, vyks į Šiaurės Korėją dalyvauti renginyje – tai pirmas žinomas užsienio delegacijos vizitas nuo pandemijos pradžios.

Šiaurės Korėja nuo 2020 metų pradžios vis dar laikosi griežtos pačios įvestos koronaviruso blokados, dėl kurios į šalį negalėjo parvykti net jos pačios piliečiai.

Ji tik pernai atnaujino šiokią tokią prekybą su Kinija ir šių metų pradžioje leido naujam Pekino pasiuntiniui pradėti eiti pareigas.

Pekinas sakė, kad delegacija į Pchenjaną atvyks trečiadienį, o tai leidžia manyti, kad prieš ketvirtadienį vyksiantį jubiliejinį renginį jiems nereikės laikytis karantino.

Pranešama, kad Šiaurės Korėjoje lankysis ir Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu. Tai paskelbė Pchenjano valstybinė žiniasklaida, o tai yra ženklas, kad Šiaurės Korėja po ilgo pandeminio uždarymo vėl atveria savo sienas aukšto rango asmenų vizitams.

„Gynybos ministro Sergejaus Šoigu vadovaujama Rusijos Federacijos karinė delegacija su sveikinimo vizitu atvyks į KLDR“, – nurodė Korėjos centrinė naujienų agentūra, praėjus dienai po to, kai patvirtino, kad ketvirtadienį renginyje taip pat dalyvaus Kinijos delegacija.Valstybinė žiniasklaida teigė, kad Pchenjanas paliaubų pasirašymo 70-mečio datą, Šiaurės Korėjoje vadinamą Pergalės diena, minės „didinga ceremonija, kuri įeis į istoriją“.

1953 metų liepos 27 dieną buvo pasirašytas paliaubų susitarimas, kuriuo nutraukti Korėjos karo veiksmai, tačiau abi Korėjos techniškai tebekariauja iki šiol, nes susitarimas niekada nebuvo pakeistas taikos sutartimi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją