Kim Jong Uno atstovas spaudai sakė, kad diktatorius veikiausiai pažiūrės filmą, kuriame vaidina Sethas Roganas ir Jamesas Franco. Filmą kino teatruose rodys nuo spalio, informuoja telegraph.co.uk.

Filmas „The Interview“ („Interviu“) – pasakojimas apie du laidų vedėjus, kuriems pasitaikė reta proga nuvykti į Šiaurės Korėją ir paimti interviu iš šalies lyderio. Tiesa, du laidų vedėjai – slapti amerikiečių agentai, kuriems pavesta nužudyti Kim Jong Uną. Šį vaidina korėjiečių kilmės amerikiečių aktorius Randallas Parkas.

Centro „Šiaurės Korėjos ir JAV taika“ direktorius, neoficialus šalies atstovas Pchenjane taip įvertino filmą: „Pagrindinėje siužeto linijoje yra tam tikros ironijos, (siužetas) rodo JAV valdžios ir visuomenės desperaciją“, – sakė jis leidiniui „The Telegraph“.

„Filmas apie užsienio šalies lyderio nužudymą atspindi tai, ką JAV padarė Afganistane, Irake, Sirijoje ir Ukrainoje. Ir neleidžia mums pamiršti, kas nužudė JAV prezidentą J. F. Kennedy – amerikiečiai“, – pridūrė jis. – Iš tiesų prezidentas Barackas Obama turėtų būti atsargesnis – gal JAV kariuomenė ir jį nori nužudyti.“

Kim Myong Cholas išpeikė Holivudo filmus, nes juose „gausu nužudymų, mirties bausmių“ ir pareiškė, kad britų filmai kur kas geresni ir realistiškesni.

Jamesas Bondas – puikus personažas, šie filmai kur kas įdomesni“, – sakė jis.

Tiesa, nuomonė apie filmą su agentu 007 „Die Another Day“ („Pasveikink mirtį kitą dieną“) buvo kitokia. 2002 m. filme, kuriame vaidino Pierce‘as Brosnanas, šiaurės korėjiečiai vaizduojami piktadariais. Vos pasirodžiusį šį filmą Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida stipriai sukritikavo.

Dabartinio šalies lyderio tėvą Kim Jong Ilą (Kim Čen Irą) parodijavo komedijoje „Team America“ (Būrys Amerika: Drebėk pasauli!“).

Na o filmas „The Interview“ sulaukė įvairių vertinimų. Dalis komentatorių internete mano, kad kurti komediją apie šiuo metu gyvo šalies vadovo nužudymą neskoninga ir neatsakinga.

„Suprantu, kad tai komedija, bet mažų mažiausiai mums reikia filmo, kuriame išjuokiama Šiaurės Korėja, jau nekalbant apie šios šalies prezidento nužudymą“, – parašė vienas komentatorius interneto svetainėje „Yahoo Movies“. – Jis tik dar labiau padidins įtampą.“