Kaip informuoja BBC, praėjusį ketvirtadienį rančoje netoli Meksikos sostinės policija rado masinį kapą su 13 kūnų.

Dabar jau išsiaiškinta, kad 10 iš jų – dingę po apsilankymo „Heaven“ bare.

Kol kas neaišku, kas ir kokių motyvų vedini nužudė ir bendrame kape užkasė jaunus žmones.

Paslaptingas dingimas

Gegužės 26 d. po apsilankymo bare Zona Rosa rajone dingo septyni jauni vyrai ir penkios jaunos moterys nuo 16 iki 34 m. amžiaus.

Apsaugos kameros nufilmavo, kaip dalį asmenų lydi iki prie baro stovinčių automobilių. Nebuvo jokių prievartos požymių. Lydėję vyrai nebuvo kaukėti, neturėjo ginklų.

Po kiek laiko jaunuolių kūnus rado bendrame kape, užverstus kalkėmis, cementu ir asbestu.

Vis jauni žmonės buvo iš Meksikos Tepito rajono. Vietos žiniasklaida spėlioja, jog nužudymai susiję su nusikalstamų grupuočių kova regione.

Trys jaunuoliai turi ryšių su nuteistais nusikalstamų grupuočių vadeivomis. Giminaičiai kategoriškai neigia, kad jaunuoliai turėjo ryšių su nusikaltėlių pasauliu.

Meksikos pasienyje masinis žmonių grobimas – ne naujiena, visgi 12-os žmonių pagrobimas jau išaušus sekmadienio rytui sukrėtė meksikiečius.

Du „Heaven“ baro savininkai ir incidento naktį dirbę du darbuotojai sulaikyti.

Trečią baro savininką Daxą Rodriguezą Ledesmą dar birželį rado sudegintą gyvą. Tuo metu jo jau ieškojo policija.

Oficialiais duomenimis, nuo 2006 m. gruodžio prie Meksikos sienos dingo 26 000 žmonių. 2006 m. gruodį kovai su nusikalstamumu buvo pasitelktos kariuomenės pajėgos.

Organizacija „Amnesty International“ kaltina Meksikos vyriausybę, kad ši nesiima reikiamų priemonių, tiriant tūkstančių žmonių dingimą.