Tai pranešė Laisvės radijo armėnų tarnyba, remdamasi Valstybine nepaprastųjų situacijų tarnyba, rašo antradienį „Ukrinform“.

Žuvo mažiausiai 20 žmonių, dar 290 buvo sužeisti, antradienio rytą pranešė ginčijamo Pietų Kaukazo regiono sveikatos ministerija.

Po pirmadienio vakarą įvykusio sprogimo žmonės buvo nuvežti į ligoninę su įvairaus laipsnio sužalojimais. Sprogimo priežastis kol kas nežinoma.

„Medicinos pajėgumų nepakanka žmonių gyvybėms gelbėti. Medicinos aviacija turi veikti labai skubiai, kad išgelbėtų žmones. Labai skubiai, nedelsdama", – sakė G. Stepanianas.

Rugsėjo 19 d. Azerbaidžanas pradėjo „antiteroristinę“ operaciją prieš tarptautinės bendruomenės pripažintą savo teritoriją – Kalnų Karabachą, o kitą dieną paskelbė ją baigęs.

Rugsėjo 21 d. buvo surengtos Azerbaidžano ir Kalnų Karabacho atstovų derybos dėl tolesnio situacijos sureguliavimo. Azerbaidžanas pažadėjo leisti išvykti iš Karabacho armėnams, kurie sudės ginklus.

Armėnijos užsienio reikalų ministerija kaltina Azerbaidžaną vykdant „etninį valymą“.

Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktas dėl Kalnų Karabacho prasidėjo dar 1988 metų vasarį, kai Kalnų Karabacho autonominė sritis, kur gyventojų daugumą sudaro armėnai, pareiškė pasitraukianti iš Azerbaidžano SSR sudėties. 1991 metų rugsėjį autonomijos administraciniame centre Stepanakerte buvo paskelbta, kad įkuriama Kalnų Karabacho Respublika.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją